Kacper2 Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 w Twoich włosach zostaje delikatna nitka słońca kiedy kładę Cię na kobiercu z traw soczystych zielenią poranka Twoje oczy pełne kolorów wrzosu wcale nie mówią, że kochaja tylko piją słodycz z moich ust Twoja skóra lekko napięta pod moimi palcami pulsuje jak rytm serca w środku Gorców między Twoim piersiami przebiega lekko zamglony szlak mojej wędrówki i widzę gór tęskną linię hal, łąk, szczytów, ścieżek korowód uparcie wracam do Twej dziwnej i uśmiechem twarzy, ciepłem policzka znaczonej na mej skroni dotykiem lekkim na moich plecach gdzie gniazdo Twoich ust i czuję pod powiekami pierwsze krople letniego deszczu które chowam w szalonym , namiętnym pożądliwym dotyku Twych rąk... ...nie umiem tylko z wrzosów dywanu pod Twymi bosymi stopami zachować gdy źdźbła fioletu drgają w lekkim wiatru powiewie... ...tego lata kochałem Cię w Gorcach... tak mocno... tak mocno... tak mocno...
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hm. Ogólnie rzecz biorąc - nawet mi się podoba. Mam kilka zastrzeżeń - trochę przeładowany emocjami. Dla Ciebie jest to oczywiste, bo Ty to przeżywasz, ale dla czytelnika jest przez to zbyt jaskrawy w odbiorze. Erotyki są w ogóle bardzo trudne do napisania - w jaki sposób przelać za pomocą kilku słów całą tą burzę uczuć?... Wydaje mi się, ze byłoby lepiej, gdyby trochę najpierw ochłonąć i przemyśleć bardzo dokładnie każde słowo - czy jest naprawdę potrzebne, czy nie da się czegoś napisać prościej, inaczej. No a końcowe powtórzenia naprawdę są fatalne i ocierają się o kicz. Ogólnie rzecz biorąc - masz spore możliwości - musisz tylko trochę oszlifować formę. Czeka Cię dużo pracy, ale myślę, ze bedzie warto. Czekam na następne - pozdrawiam, j.
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przepiękny.... do ulubionych.... nie ma czegoś takiego w poezji jak: "zbytnie przesycenie emocjami", joaxii...
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tak się składa, że sama walczę z nadmiarem emocji w moich wierszach... A poza tym, to wcale nie powiedziałąm, że mi się nie podoba - wręcz przeciwnie. Po prostu uważam, że oszczędnosć środków może tylko pomóc w odbiorze wiersza. No, a poza tym zawsze pociągała mnie surowość formy. Ale oczywiście jest to tylko moja opinia - i nikt nie musi sie ze mną zgadzać. Pozdrawiam, j.
Rekomendowane odpowiedzi