ewan_mcteagle Opublikowano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Mając w sobie odpowiednią scenerię można spędzić całe lata świetlne naprzeciw siebie jak kamień przy kamieniu żartować sobie z zagadek i wojny. Rozumiem słowa rozumiem uczucia Jednak nie do końca udało mi się rozszyfrować sztuczki zawieszone nad głową o jeden oddech za wysoko. Niczym indolentne żale rozbudzone ponad miarę. Układające się w obraz nieba zmrokiem Byliśmy jak kamienie teraz jako gwiazdy. Gdy księżyc siedzi już na ramie okna i powoli wiosłuje szeptem w naszą stronę.
ilona S Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 sorki, ale to odrażające- prawie jak plagiat ! jest taki utwór Pearl Jamu : "Light years". Na nim chyba opiera się cały ten wiersz. Oto tekst, sprawdzcie sami: Light Years - Pearl Jam i've used hammers made out of wood i have played games with pieces and rules i undeciphered tricks at the bar but now you're gone, i haven't figured out why i've come up with riddles and jokes about war i've figured out numbers and what they're for i've understood feelings and i've understood words but how could you be taken away? and wherever you've gone and wherever we might go it don't seem fair...today just disappeared your light's reflected now, reflected from afar we were but stones, your light made us stars with heavy breath, awakened regrets back pages and days alone that could have been spent, together.. but we were miles apart every inch between us becomes light years now no time to be void or save up on life you got to spend it all.. and wherever you've gone and wherever we might go it don't seem fair...you seem to like it here your light's reflected now, reflected from afar we were but stones, your light made us stars and wherever you've gone and wherever we might go it don't seem fair...today just disappeared your light's reflected now, reflected from afar we were but stones, your light made us stars
Lady_Supay Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Tłumaczenie:Używałem drewnianych młotków Grywałem w gry z figurami i zasadami, Rozszyfrowywałem sztuczki w barze Ale teraz odeszłaś i nie mogę pojąć czemu, Przychodzę z zagadkami i żartami o wojnie, Rozumiałem cyfry i ich cel, Rozumiałem uczucia i rozumiałem słowa, Ale jak mogłaś odejść? I gdziekolwiek poszłaś,gdziekolwiek my pójdziemy, To nie jest fair,że zniknęłaś w ciągu kilku dni Twój blask świeci nadal,świeci z oddali, Byliśmy ale skamieniali,Twoje światło czyni nas gwiazdami Ciężki oddech,rozbudzone żale Te samotne dni które mogliśmy spędzić Razem,ale jesteśmy o mile od siebie, Każdy cal między nami staje się niewyobrażalną odległością, Nie potrzebna przepaść ani ratowanie życia Oh,trzeba to wszystko przetrwać I gdziekolwiek poszłaś,gdziekolwiek my pójdziemy, To nie jest fair,myślałem że lubisz być tutaj Twój blask świeci nadal,świeci z oddali, Byliśmy ale skamieniali,Twoje światło czyni nas gwiazdami I gdziekolwiek poszłaś,gdziekolwiek my pójdziemy, To nie jest fair,że zniknęłaś w ciągu kilku dni Twój blask świeci nadal,świeci z oddali, Byliśmy ale skamieniali,Twoje światło czyni nas gwiazdami Zostawię to bez komentarza
ewan_mcteagle Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 no zainspirował mnie ten kawałek. co z tego? nie pierwszy nie ostatni taki przypadek w historii ludzkosci. "prawie jak plagiat" - dobre. a tak na serio to tak mnie wciagnal "Ligth Years", ze pisalem pod jego duzym wplywem i stad ostateczny ksztalt wiersza. A tak na marginesie; z całym szacunkiem i sympatią dla Eddiego, pisze on swietne teksty, ale to tylko teksty piosenek, ktorymi Ameryki nie odkrywa. Chociaz mysle, ze gdyby sprobowal poezji moglby byc w niej niezly. Z reszta Pearl Jam tez sporo zapozyczaja chocby od Neilla Younga czy tez w "Yellow Ledbetter" (to wlasciwie interpretacja "Little Wing" Hendrixa w wykonaniu Mcready'ego). Ale tak to jest ze sztuka, ze sie pozycza, czerpie inspiracje od innych. Nevertheless sorka jesli przesadzilem.
Rekomendowane odpowiedzi