Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

każdy płaszcz
odwracam
na drugą stronę
-nie chcę parować
osobowościowo
i moknąć
przy złej pogodzie

dżdżu pod powiekami
unikam

od wody może się
rozkleić but
a nawet słowo
i tak szarpane już
za mocno
na starych filmach

nie uchwycisz
deszczu w kieszeń
-choć ręce umywasz
ode mnie

zbyt często

Opublikowano

Witaj,
dawno cie nie czytałem, ale wydaje mi się, ze jakiś nowy ton - bardziej codzienny, mniej metaforyczny. Podoba mi się, że jest spokój w tej opowieści, nawet w emocjonalnym zakończeniu ;)
pomyśl nad 'osobowościowo', wiem o co chodzi, ale to słówko ;)
pzdr. b

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

oj co do deszczu to duszno, gorąco we EWłoclawku i jako maturzystka skupic sie nie mogę na szkole;P fakt przydałoby się trochę deszczu...a znaczeie; szkoda ze awsze sentymentalniejako negatywnie działające na samopoczucie (no chybe ze to "ciepły letni deszcz":P)

Pozdrawiam
Agata

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruktak, słowa moje, muzyka i głos AI
    • Gdy wiatry zapłoną powietrzem czarniejszym  niż dym,   gdy rany zioną, a z ust poszarpanych pomadką zbrodni nie wyjdzie słowo, nie wyjdzie rym,   co zrobimy ?   może w nas noc jak wilk zawyje, szczenię księżyca bez rodowodu,   może nagle jak krok dzień się urwie i oddech ze strachu umrze lub z głodu. 
    • @Stary_Kredens Zdecydowanie. Bardzo często pod wierszem bywa ciekawiej niż w wierszu. Tutaj na przykład urósł taki rizom, że gdyby ktoś mi przed opublikowaniem powiedział co tu się wydarzy, to bym nie uwierzył. Mamy rozważania o poezji, dobór napisów na koszulkach, ktoś wrzuca kamyczek i się kręgi robią. To jest praca twórcza. To jest próba łapania ostatnich promyków człowieczeństwa, konserwowania takich czy innych emocji, obrazów, realizacji jakiegoś karkołomnografomańskiego projektu dla czystej przyjemności patrzenia jak wiersze palą się pięknie i odpalają kolejne zapałki i że może być w tym coś ujmująco autentycznego lub naiwnego lub śmiesznego i przez to coś bardzo ludzkiego. Bo co nam pozostało? Nadeszła era poetów z promptera, więc to my jesteśmy ci starzy, wiesz?
    • Muszę przyznać, że przyjemnie się słucha tej piosenki... Coen brzmiał by dobrze ze swoim głosem... :))   Rozumiem, że słowa Twoje, ale muzyka i głos.. to AI, prawda.?   Hej.  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...