Izabella_Sendor Opublikowano 5 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 U nas nie ma wojen. W koralu w maku w koktajlowej sukience całkiem suchą mamy czerwień. U nas nie ma wojen i my ich nie znamy. Dziadkowie reporterzy nie nauczą tego strachu. Szaro- zielone cmentarze rzędy jednakowych krzyży przecież takie niepodobne do uciekających ludzi. Czasem chcemy mówić i pamiętać po omacku ale u nas nie ma wojen i my ich nie znamy.
Paweł Słabiak Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Jest coś w tym tekście, co potrafi zatrzymać na chwilę myśl, by później wprawić ją w ruch wokół własnej osi. Podoba mi się- daje do myślenia. Jesli zaś chodzi o kwestię techniczną, to sądzę, iż refren znakomicie potęguje kontrast zawarty w treści wiersza.
Roman Bezet Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Doskonały tekst. Nie rozumiem: "w maku nie zaskakuje." - ale będę myślał. ;) I pamiętał - po omacku. pzdr. b
Izabella_Sendor Opublikowano 6 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Dziękuję za odwiedziny i komentarze ;-) Panie Romanie ;-)a wytłumacze se skąd to zaskakiwanie-czerwień na jabłuszku czy na maku jest taka na swoim miejscu, oswojona, na ludzkim brzuchu czy głowie- taka z kolei nie jest ,przynajmniej dla mnie , tym tropem szłam Pozdrawiam serdecznie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi