czarna_Owca Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niekobiecymidłońmiotwartyminazbyt oczaminiemym emanując erotyzmemkrzyczyszpośrodku zwyczajnościkochamludzi...płaczliwymoddechem nocyszeroko zamkniętymioczamiwewnątrz samotnychimaginacjiuciekaszponad odmiennośćw smutku... inaczejPS: dzięki za przeczytanie.
czarna_Owca Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 witam Ciem Krzysiek ( już bez "pan") miło, że przeczytałeś...wiem, że "szeroko zamknięte oczy" wywołują dziwne stany świadomości u ludzi,ale użyłam tego zwrotu z pewną dozą perfidii nie, no żartuje oczywiście... te dwa, niby nie zalezne, powtorzonka to cel zamierzony ... ale rzecz jasna, skoro uwagi są, to trzeba poprawić... zawsze cieszę sie, kiedy coś poprawisz w tym, co ja naskrobie tak sobie po cichutku ... serdecznie bardzo pozdrawiam... czarna_Owca
senna Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rzadko komentuje wiersze innych, ale tym razem postanowiłam to zrobić, gdyż wydaje mi się, że ten utwór jest mi bardzo bliski. Podoba mi się klimat, metafory ładne (ładne to pojęcie względne, ale mnie się podobają ). Jeżeli chodzi o "oczy szeroko zamknięte" to zgadzam się z Pelmanem, myślę, że warto to zmienić, a wtedy wierszyk będzie, moim zdaniem, piękny i z pewnością znajdzie się w moim domowym zeszycie.Z niecierpliwością czekam na poprawioną wersję.Pozdrawiam
Anna Sarań Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a te oczy szeroko zamknięte to nie przypadkiem z ostatniej piosenki zespołu " Łzy'? Pozdrawiam.
senna Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dokładnie z piosenki tego zespołu.Pozdrawiam również
czarna_Owca Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dobrze, ''oczy szeroko zmknięte" zaczerpnęłam od Stanleya Kubricka...a Łzy nic mi nie mówią, poza tym, że jakis taki zespół przemknął mi przed oczyma ()na tegorocznych Jedynkach w telewizorni mojej kochanej na pewno to zmienie i dzięk jeszcze raz, za komentarze... serdecznie pozdrawiam bardzo
Rekomendowane odpowiedzi