Red Rose Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 przyszedł trochę za wcześnie nie zdążyłam zetrzeć z oczu śladów porannych łez - tej ostatniej żałoby po utraconym śnie jego białym koniem był zatłoczony tramwaj który z zasady nie przestrzega żadnego rozkładu jazdy miał się przeprawić przez siedem rzek a tymczasem okazało się że mieszka dwie przecznice dalej z przedzieraniem się przez ciernisty las poszłoby mu znacznie lepiej gdyby nie to, że po drodze zgubił klucze do drzwi ale tak chciał dobry Bóg że to właśnie on, a nie inny przy pierwszym pocałunku nie zmienił się w ropuchę więc postanowiłam - jeszcze dziś wieczorem wyjdę z nim na bal- kon
Cody Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 proponowane zmiany na szybko: z przedzieraniem się przez ciernisty las poszłoby mu znacznie lepiej gdyby nie to, że na koniec zgubił klucze do drzwi tu proponuje zmiane na:"z przedzieraniem się przez ciernisty las poszłoby mu znacznie lepiej gdyby nie to, że na koniec zgubił kroki do wieży" i propozcycja zmiany drugiej: więc postanowiłam - jeszcze dziś wieczorem wyjdę z nim na bal- kon na:"więc postanowiłam - jeszcze dziś wieczorem wyjdę z nim ze swojej wieży" reszta w sumie pasuje, jak na chwile obecna. jutro wroce i ewentualnie dodam swoja wizje zmian.
Red Rose Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ciekawe... te kroki do wieży mi się spodobały! Chociaż miałam swój cel w takim, a nie innym doborze słów... chodziło mi o to, żeby książę był nie baśniowy, a ludzki właśnie - taki trochę fajtłapa, co klucze gubi i tak dalej;)... i o to także, aby sceneria tej "bajki" była po prostu życiem. Stąd mi się ten bal-kon wziął na koniec. Taka zmyłka:) Ale przespię się z tym i do zobaczenia jutro:) Dziekuję!
Cody Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 służe pomocą zawsze i w miarę możliwości. pozdrawiam i dobranoc
Espena_Sway Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 podoba mi się zarówno w wersji pierwotnej jak również po przeróbce, ciekawie pozdrawiam Espena Sway
patrycha Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 zaciekawił mnie początek, natomiast od momentu gdy się pojawił "dobry Bóg" to się już takie oklepane zrobiło.... Czegos brakuje przy końcu... Pozdrawiam chmurką zza szyby
Cody Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alez troszke mozna by go wyidealizowac. nie robmy z mezczyzn takich fajtlapów, w koncu kiedy wspominasz o Bogu, pamietaj, ze jesli Bog kochalby kobiety stworzylby je z serca a nie z żebra ... ;) (to taki mala anegdotka, na dobry humor na dzis). wprowadze zmiany, kosmetyczne, jesli chcesz wezmiesz je pod uwage. przyszedł trochę za wcześnie nie zdążyłam zetrzeć z oczu śladów porannych łez - tej ostatniej żałoby po utraconym śnie troszke przegadane jak na poczatek, wprowadzasz ciekawie, ale z drugim wersem popadasz w rutyne i piszesz frazesy, a z pewnoscia stac Cie na cos wiecej. proponuje: przyszedł trochę za wcześnie tak między dniem a nocą pajęczynką snów a żałobą po utraconym odpoczynku ______________________________________________ jego białym koniem był zatłoczony tramwaj który z zasady nie przestrzega żadnego rozkładu jazdy nie wiedziałem, że tramwaj może być zatłoczony końmi ; ) zrezygnowałbym z tych tramwaji bo nie warto pakować w strofę dwa środki lokomocji, skoro nie jest to potrzebne. propozycja: jego czarno-biały koń z fotografii z zasady nie przestrzega żadnego rozkładu jazdy ________________________________________________ miał się przeprawić przez siedem rzek a tymczasem okazało się że mieszka dwie przecznice dalej ta strofa nawet względna, więc pozostawiam bez zmian. _________________________________________________ z przedzieraniem się przez ciernisty las poszłoby mu znacznie lepiej gdyby nie to, że po drodze zgubił klucze do drzwi wersja alternatywna, którą już znasz: z przedzieraniem się przez ciernisty las poszłoby mu znacznie lepiej gdyby nie to, że na koniec zgubił kroki do wieży _____________________________________________ ale tak chciał dobry Bóg że to właśnie on, a nie inny przy pierwszym pocałunku nie zmienił się w ropuchę tu już frazesik z tą żabką, albo zrezygnować albo napisać nową strofę bez żabki, lub bardziej innowacyjną. propozcyja: jeśli tego chciał mój Bóg pocałunek nie zmieni go w bajkowy frazes o brzydkiej ropusze ______________________________________________________ więc postanowiłam - jeszcze dziś wieczorem wyjdę z nim na bal- kon w sumie nie jest to zle zakonczenie, ale rozdzielanie słow zawsze mnie denerwuje w wierszach, ale to juz moj wypaczony gust. pozdrawiam, zmiany wprowadzalo sie milo bo widac potencjal w Tobie i to calkiem spory.
Red Rose Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Podoba mi się zwłaszcza przedostatnia strofa w Twoim wydaniu. Znacznie "wyzgrabniała". Chętnie bym ją zaadaptowała, tylko trzeba by wówczas zrobić coś z finałem, żeby pasował. Porzeźbię jeszcze trochę... ale muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o tramwaj, klucze i balkon... to będę się upierać;) Pozdrawiam:)
Cody Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 w mojej bajce książęca ropucha pojdzie jednak ze mną na bal moja bajka jest inna moze tak? a tak by to wygladalo w "mojej" wersji:przyszedł trochę za wcześnie tak między dniem a nocą pajęczynką snów a poszukiwaniem utraconego czasu jego czarno-biały koń z fotografii z zasady nie przestrzega żadnego rozkładu jazdy z przedzieraniem się przez ciernisty las poszłoby mu znacznie lepiej gdyby nie to, że na koniec zgubił kroki do wieży jeśli tego chciał mój Bóg pocałunek nie zmieni go w bajkowy frazes o brzydkiej ropusze w mojej bajce książęca ropucha pójdzie jednak ze mną na bal moja bajka jest inna w mojej bajce książe wita odjeżdżający tramwaj jego koń kuleje na cztery nogi a klucza posiada tylko jak zabierze je z domu moja bajka jest nadzwyczaj inna pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi