dorothy bay Opublikowano 30 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 juz na zawsze bedziesz zamkniety za kratami z kwiatow w dolinie smutku w zamku z lez w lochu z ich soli Szkoda ze to tylko twoj cien przylgnal i zasnal na puszystej lace ktora jest moim sercem
Michał Barański Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 1. brak znaków diaktrycznych przeszkadza, i to bardzo - zakładam, że jest on usprawiedliwiony [np. brak dostępu do klawiatury polskiej], ale doradzam poprawienie tekstu przy najbliższej okazji; 2. tekst jest banalny - używasz "oklepanych" określeń lub ich wariacji: "w dolinie smutku" , "w zamku z lez", "w lochu z ich soli" - na dodatek brzmią one okropnie; postaraj się wymyślic coś oryginalnego... 3. w poprawę tego tektu trzeba by włożyć dużo pracy - doradzam głębsze zastanowienie przy następnym dziele; nie wiem, czy wiersz był w Warsztacie, ale polecam wstawianie tam tekstów, zanim się pojawią na forum; 4. to chyba debiut, więc pracuj dalej i czytaj dużo poezji - ludzi znanych i tej z forum - zorientujesz się, co i jak się pisze; pozdrawiam;
Samo zło Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 ta ocena w sygnaturce to chyba jakaś kpina, kosz, kosz, kosz. serdeczności
Ewa D. Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 zdaje sie ze to inicjal ;) ladne to jest, ladne jako zapis wspomnienia tylko brak wyrazu, glebszego znacznia
Luthien_Alcarin Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 wytarte zwroty, wszedze ich pełno-skubańce wyskakują z kazdego wersu i nie mam pomysłów na ich opanowanie? moze jakieś metafory by je polknęły niwelujac niesmak zostawiony po nich? nie wiem... brakuje w kazdym razie oryginalności i konceptu> Czytaj czytaj czytaj i pisz dalej:)
Rekomendowane odpowiedzi