Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Mel666 I ostatnie słowo - Substancja. Jedno słowo jako cała zwrotka. To może być wszystko: substancja chemiczna, narkotyk, budulec, esencja. Po rozebraniu siebie na ścięgna i tłuszcz, zostaje pytanie: co jest tą substancją, która trzyma to wszystko razem? Dusza? Trauma? Upór?

Opublikowano

....
Poukładaj mnie kawałek po kawałeczku poukładaj mnie proszę 
Bo taki podzielony na części jestem zupełnie do niczego poskładaj tak jak dziecko składa klocki lego
...

F.I.S.Z. :)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Genialne i brutalne. Kobiecość jako wyścig. Jesteś jednocześnie koniem, który biegnie, i psem, który przynosi panu medal w zębach. Przepraszam jeśli porównanie jest nie właściwe, ale ja tak odbieram i to nie wcale niekorzystnie.

Opublikowano

@Devimon rozumiem o co Ci chodzi. To nawet nie jest podział na kobiecość czy męskość.  Raczej na totalnie odhumanizowanie człowieka jako takiego

@wiedźma i to jest super. Zawsze powtarzam,że poezja powinna być przefiltrowana przez wrażliwość danej osoby. Każdy ma inne doświadczenia...

@Devimon ale skoro taka to czujesz to też super.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Najdelikatniejszy moment. Autoukojenie. Kiedy nikt inny tego nie zrobi, głaszczesz samą siebie po plecach jak zwierzę. I od razu wraca ocena: ciężka, lekka. Nie możesz po prostu poczuć, musisz zważyć. Czy jestem wystarczająco lekka żeby zasłużyć na tę czułość?