Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Żona głodna

Nad stawem koło krzaczora,

molestowała werbalnie kaczka kaczora.

Kaczor pragnął  proste życie wieść.

Kaczka zaś złote jaja nieść.

Futra z lisów, buty z węża!

Blichtr i poklask…na nic jęki męża!

Kaczko moja kochana,

próżno szukasz braw.

Wizja twa świata brudna i mętna jak i ten staw.

Odstaw swe żądze, żaden z ciebie ssak.

Myślisz jak człowiek, a jesteś ptak.

Grahamoza

Edytowane przez Grahamoza (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Bożena De-Tre ...mężowie zresztą też...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Atakować żony...?Nikt nikogo nie atakuje, tylko broni ...a co z mężami "urabianymi" przez swoje małżonki (na różne sposoby ) do stopnia, w którym biedactwa nie wiedzą, nie nawet kim są, ale czym są......i dlaczego to zawsze żona musi być pokrzywdzona?

Opublikowano

@Grahamoza a gdyby tak na chwilę przestać analizować żona- mąż

a człowieka znależć w każdym 

…taka wiwisekcja na żywym organiżmie

to każdy razem i osobno zrozumiałoby czym najmiejsza „ ranka „ jest

…to takie proste i takie trudne

tylko zniknęły stoły

w kucki niewygodnie

na długie rozmowy 

do świtu

zakończone porannym pytaniem

zrobisz kawę kochanie

śpieszę się dziś

pamiętaj

ble ble -:)-:)

i znowu się zaczyna-:)

sukienka za mała

o boże

to twoje spodnie włoże

i nie ma mnie już

ps 

dobrego dnia

z taką podzielnością uwagi 

każdy mecz wygrasz

Opublikowano

@Bożena De-Tre Witam Bodetrè (brzmi jak całkiem niezły pseudonim literacki...i tak z francuskiego trochę zalatuje...

)

...długie rozmowy do świtania...słodko...tylko czemu za wykładnik udanej relacji międzyludzkiej przyjęto ilość ruchów paszczoszczęki na minutę (czasami na sekundę ) oraz tonaż całkowity wyrazów uzyskanych w tym czasie? A gdyby tak... każde z nich patrząc na ten sam horyzont w trakcie zachodu i wschodu Słońca, nie rozczulało się werbalnie nad pięknem tego zjawiska, doskonale wiedząc, że jest ono samo w sobie doskonałe i jakakolwiek forma słowotoku nie sprawi, że będzie ono jeszcze piękniejsze...a gdyby nie mówili nic, będąc świadomymi myśli, uczuć i odczuć własnych oraz drugiej osoby i po prostu by trwali w tej danej chwili...w ciszy...w absolutnym milczeniu...w poczuciu zbędności świata zewnętrznego, wiedząc, że maja siebie nawzajem? Takie "rozmowy do świtu" jawią mi się jako kwintesencja prawdziwie udanego związku. Niestety, jest na tej planecie pare miliardów ludzi  i znalezienie takiego kogoś w trakcie jednego żywota jawi się jako coś awykonalnego. Pewnie dlatego ludzie zaczęli wierzyć w reinkarnacje ...i nikt nikogo nie pytałby o poranną kawę, gdyż oboje doskonale wiedzieliby, że po nieprzespanej nocy, aby sprostać wyzwaniom dnia nadchodzącego, będą musieli przyjąć co najmniej po trzy red bulle na głowę

Miłego dnia!

G.

P.S.

...a to mąż w tą sukienkę nie może się wbić???

P.S.P.S.

Powstaje pytanie czy faktycznie mam podzielną uwagę czy też nie jestem w stanie skupić się na jednej rzeczy 

P.S.P.S.P.S.

...na faktyczne otworzenie oczek po nocy lub przed nocą - tylko yerba mate (no chyba,że ktoś gustuje w mniej legalnych substancjach)

Opublikowano

@Bożena De-Tre Bodetrè nie pisze/nie czyta jak jedzie, bo jeszcze nie dojedzie

...a jak nie dojedzie, to policja sprawdzi telefon i wyjdzie na to, że moja wina i efekcie końcowym Twoi fani dokonają oldschoolowego linczu na mojej skromnej osobie, którego doświadczyć raczej nie chcę, zważywszy, że jakieś tam plany na przyszłość jeszcze mam

Żyrandol powiadasz...trzeba było mówić wcześniej. Mam "kolekcje", starych...i mniej starych aparatów fotograficznych, której staram się pozbyć. Moglibyśmy się zamienić. Zakładam, że żyrandol zajmuje mniej miejsca

To dobrze, że się dobrze zapowiada. Mój dzień...? Jeszcze nie wiem, zależy czy mi "robote" dzisiaj anulują

Opublikowano

@Grahamoza Dobrze dobrze

Policja też czyta książki

i lubi 

dobrą Poezję

zawsze mam z sobą książki -:) oczywiście nie swoje

Ps

zawsze musi być równowaga

-:) 10 martwych dusz sprzedać

jedną kupić

mam etap zbywacza

” bez bólu”

łatwiej się żyje

” czy mieć dwa domy to dwa groby

a może lepiej jeden mieć

śladami ścieżek tych „ drugich co pierwszymi wciąż są”

warto poznawać Świat

owocnej pracy zatem

Opublikowano

@Bożena De-Tre No tak....policja w sumie też może samosądu dokonać

...co tam aktualnie czytasz?

...jeżeli dom twój, grobem twoim jest....hmmm....to już chyba lepiej dobrowolnie skazać sie na bezdomność...no i czy ta jedna dusza jest warta tych dziesięciu...?

Też odgracam chate jak mogę...plan jest zostawić jedynie perkusje, sprzęt do wspinaczki, sprzęt do darta, płyty, sprzęt do odtwarzania płyt, książki, niezbędny sprzęt fotograficzny...no i ewentualnie ubraniaCo wyjdzie...zobaczymy. Często sentyment atakuje ze wszystkich stron

Miejmy nadzieje,że pracy nie będzie...więcej czasu na zabawę słowem

Opublikowano

@Grahamoza …obrazy się nakładają

kropka po kropce

Stop

nie traktuj myśli rzuconych w locie

jak drogowskazu do ludzkich

to tylko mięsień

też zmieniają się emocje

co było prawdą 

dymem jest

lubie przywracać domom wspomnienia

to taka moja odskocznia

pewnie na „ skróty” tak by wybrzmiało

…więcej nie powiem

cisza jest magią

ps

dużo pasji masz

pięknie

@Bożena De-Tre co czytam

na siedzeniu obok Herbert

z tyłu otwarty Barańczak

i sterty dokumentów-:)

z czegoś trzeba żyć-:)

Poeta też człowiek

Opublikowano

@Bożena De-Tre ...w sumie...jak o tym pomyśleć...nie tak dawno poznałem "rozpoznawalną" malarkę...teraz profesjonalna poetka...jeszcze chwila, a faktycznie wkręcę się na artystyczne salony elit intelektualnych...(cokolwiek to znaczy) i faktycznie tylko z pisania biografii żyć będę...

Mogę użyczyć uprzęży i grigri...aczkolwiek bez liny (termin przydatności wyszedł)