Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Poet Ka miło mi, że tak odczytujesz ten wiersz... ;) Tak właśnie miało być, ale każdy sam musi sobie uzupełnić definicje tych słów...

Drugim cele było - oderwanie postrzeganie mnie tutaj, od schematu, w który się trochę sam wmontowałem...;)

z tym bym nie przesadzał ;) co nie znaczy, że nie mam szacunku dla cierpienia i wciąż nie uważam go za najwyższą formę miłości.

Dzięki za Twój komentarz :)

@Na liniach czasu wiele rzeczy nie jest zupełnie tym, na co z pozoru wygląda... resztę sama sobie dopowiedz :) Miło, że zajrzałaś, pozdrawiam

Opublikowano

Fajny, plastyczny i rytmiczny wiersz. Wkleiłam się w nieco mroczny klimat, a tu proszę puenta! jakże przewrotna i zaskakująca:) Super! Pokicanie do piekła świetne! :D 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Dziękuję wielce Wszystkim, którym powyższe opowiadanie przypadło do gustu: Tobie Obywatelu, Kwiatuszku,Poet Ko i Wiechowi J. K. Wiesławie, Tobie dzięki także za komentarz-ilustrację.    Pozdrowienia. 
    • Resuscytacja Reanimacja Artystyczna defibrylacja   Kobieta w czerwieni   Odwrócona na płótnie twarz.   Wschód jest zachodem, a południe - północą.   Obraz wierzga do góry nogami.   Farba olejna pluje na skórę,   naznacza znakiem zapytania naskórek.   Tatuaż zaszyty głęboko.   Maszyna do szycia.   Cienka satynowa igła.   Kobieta w czerwieni.   Na drewnianym parkiecie.   Tańczy w piruecie w bladym świetle świec.   Czerwone szpilki stukają,   pędzli kukułczy rytm.   Bije dzwon.   ...   Purpurowa rzeka płynie w dół, krzyk nadgarstków w tle.   ...   Kobieta w czerwieni. Narysowana ołówkiem. Naostrzona temperówką. Wymazana gumką.
    • @viola arvensis     nie odchodzę czasem tylko milknę na chwilę żeby lepiej usłyszeć Ciebie   jestem   tuż przy Tobie    
    • @violetta   tak sobie myśl

@Migrena   dziękuję Migrenko miłość istnieje ! Nie tylko w wierszach pozdrawiam !  @Benjamin Artur   Tak …a może wszystko jest kwestią umiejętności dostrzegania ? Pod odpowiednim kątem.?! To przecież nadal ten sam świt ! dziękuję Arturze, pozdrawiam!  @Berenika97   dziękuję Bereniko! Pozdrawiam serdecznie! @Poet Ka   dziękuję! Słońce dla Ciebie
    • @Werka1987

też kocham góry.    Góry koją, słyszą, do snu ukołyszą... Górom swoje myśli szepczę... Górskim szlakiem lekko drepczę.   Górski podmuch — czysta głowa! niepotrzebne im słowa... Gubię się, by znaleźć siebie, Płynąc po srebrzystym niebie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...