Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@.KOBIETA. Na pewno, tak to przyjmij

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ale Ona chce urodzić, zwróciłaś uwagę - a może urodzić kilka tysięcy "dzieci"

A niektóre KOBIETY mają (deklaratywny) problem nawet z jednym. Kochający M chce mieć z K dzidziusia (lub parę), uważaj na takich łobuzów.można stracić figurę... chociaż niekoniecznie.

Opublikowano

@LessLove

Piękny pomysł z jętką jako symbolem - krótkie, intensywne życie, które chce przeżyć w pełni, mimo świadomości nieuchronnego końca. Ta niepewność ("czy podołam", "czy docenisz") w połączeniu z motywem przemijania robi mocne wrażenie. Bardzo trafna metafora ulotności miłości i istnienia.

Opublikowano (edytowane)

@.KOBIETA. Masz rację. W razie czego miej szlaban na córki, same chłopaki, ale co najmniej parka, bo razem lepiej się chowają

@Berenika97 Wiesz Ber, ten pomysł zapisałem w kwietniu i kombinowałem jak go wyrazić. Okazało się, że można naturalistycznie i - według Twojego wrażenia - zadziałał. Bardzo się cieszę :-) 

@andrew Bez roweru, niebo nie byłoby kompletne :-)

Edytowane przez LessLove (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@LessLove

hmm…ale czy to jest wykonalne? Nie wiem chyba muszę zawęzić kryteria doboru, naturalnego! i zrezygnować z poetów

Wydaje mi się, że z uwagi na determinanty psychologiczno - biologiczne oni częściej płodzą córeczki ! Muszę o tym poczytać! chyba, że Ty się na tym znasz i coś mi doradzisz?!  

@.KOBIETA.

no i mam… DYLEMAT JĘTKI

Opublikowano (edytowane)

@.KOBIETA. Artyści tylko hobbyści, tych się nie bój

Tak, artyści 100% to baby w przebraniu i proszą o następne, małe.

Myślę, że każdy z nas jest "jętką", jeśli chce przeżyć dobrze życie. Oczywiście, można chcieć żyć bardziej "teraz" - jak Ty. Jesteś jętką bo jesteś inteligentna, ale nietypową, ciągle kapryśną emo-dziewczyną, nie kobietą. Nie obrazisz się?

Oczywiście jesteś mocno autodestrukcyjna, ale nie martw się, młodość, jak choroba, kiedyś minie.

Edytowane przez LessLove (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@.KOBIETA. Właśnie, balistyczna

z głowicą burzącą całe planety

@Na liniach czasu Pomysł był samym uczuciem. Wyobraziłem sobie jętkę w formie tzw. "nimfy", która patrzy w stronę powierzchni wody z perspektywy dna, obserwuje wschody i zachody słońca. Widzi też swoje "siostry", które udają się do tego świetlistego "niebnego świata", zazdrości im i boi się, czy sobie poradzi, czy nie zmarnuje swojego życia w kolejnym, ostatnim etapie życia. To bardzo przypomina mi rozterki rozsądnej dziewczyny... Pozdrawiam :-)

@Nata_Kruk Tak właśnie jest (K.) :-)

Opublikowano

@.KOBIETA. W wolnych chwilach

czasami mimo woli  - wczesnym rankiem i w godzinach 21.30 - 23.30)

Dziękuję Ci za odtwarzanie strat. Nic gorszego od dziury we wszechświecie Przeciągi są zdradliwe (bez osobistych aluzji).