Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@LessLove

Ciekawy wątek poruszyłeś. Myślę, że odnalazłbym spokój we wspólnotach pierwszych chrześcijan. 

Jak już jest "telewizor, meble, mały fiat" i musisz o to wszystko dbać się robi trochę problem :)

wzajemnie pozdrawiam :)

Opublikowano

Witaj - 

nie szukam odpowiedzi

co będzie potem - po co się umartwiać co będzie  - to nie ma sensu - 

Pzdr.

Opublikowano

@Stracony

Niezwykłe przejście od bezkresu wszechświata do jednego, bardzo intymnego pytania na końcu. Cała ta kosmiczna skala - wymieranie, gwiezdny pył, Stworzenie czy przypadek -w gruncie rzeczy prowadzi do najprostszego i najtrudniejszego pytania- dlaczego jestem sam. To bardzo mocny , filozoficzny wiersz.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Szukam tego co będzie potem, bo to przybliża mnie do odpowiedzi o sens tego co jest teraz. Tak to chyba czuję. Dziękuję Waldku i pozdrawiam.

@Stracony

@Benjamin Artur

@Leszek Piotr Laskowski 

@Poet Ka 

@piąteprzezdziesiąte 

@Poezja to życie  

Bardzo dziękuję za uznanie, że utwór jest wart przystanku i refleksji.

@Berenika97 

Może nawet Twoje pytanie "dlaczego jestem sam" lepiej tutaj pasuje niż "samotny". Bo przecież nie chodzi o  samotność wynikającą z braku kogoś przy boku, ale samotność w tłumie. Rozpaczliwe wołanie do Człowieka i o Człowieka. Utwór mógł lepiej to oddać, dlatego cieszę się, że mimo to jakoś się "sprzedał" :)

Kolejny niedokończony wierszy, może uzupełni i dopełni przeżywane rozterki.

Bardzo dziękuję Bereniko.