Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na dworcach szeleszczą śmieci
a brudne paznokcie zdrapują farbę
wsłuchując się w keratynowe trzaski

gdyby nie to wreszcie miałbym spokój

w środku autobusy są nieme
tramwaje i pociągi też samotnie
trzęsą się po drodze

teraz drażnią mnie twoje spojrzenia

ulice syczą frontem burzowym
przez zaparowane okna
dziś nic więcej nie zobaczę

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wochen   schowani w listowiu codzienności czekamy aż jesień nas ozłoci a jednych zbrązowi lub sczerwieni zaś inni poznają zimy dotyk   pozdrawiam
    • @Berenika97 Dziękuję, od jakiegoś czasu mam swoisty kłopot w doświadczaniu empirycznym i stąd ten tekst. Zastanawia mnie to czasem i zamyśla rodzaj mechanizmu. @Marek.zak1 Tak. Mam czasem wrażenie że od jakiegoś czasu jakoś mocno się pokłóciły właśnie rodzaje empiryzmów. @Jacek_Suchowicz Dzięki, chyba rzeczywiście tak jest. Pzdr. M.  @viola arvensis Cieszę się i cieszy mnie dodatkowo fakt wzajemności :) @Migrena Oj bardzo dziękuję za mega komplement. Wiesz ja jestem osobą z diagnozą i po leczeniu szpitalnym i to rzutuje na moje rodzaje empiryzmu. Mniej oj mniej u mnie empirii. Co nie oznacza, że nie jestem z tego rozliczany. Bo zaczynam być rozliczany z tego co wyobrażam sobie tylko o empirii. Tak mnie to jakoś wczoraj i parę dni wcześniej zastanowiło. Że no właśnie jak to jest z empirią i jej rozliczaniem.  @Rafael Marius Ja ogólnie sądzę, że w ogóle antysystemowcy władzy się podobają, działają jako dopuszczeni do obrotu sygnaliści. 
    • @Gosława Napisać dobry wiersz biały też trzeba umieć. Moim zdaniem należy próbować różnych stylów i się rozwijać. Pozdrawiam serdecznie   @bazyl_prost Dawne formuły pisane z nadzieją, że wyjdzie coś nowego, oryginalnego. 
    • @Mitylene Ależ oczywiście. Wiersz biały jest stary jak świat. Już starożytni grecy tak pisali i wcale tego nie krytykuję. Kochanowski, Słowacki czy Norwid też się nim posługiwali. Raczej chodzi mi o takie obsesyjne zamykanie się przed pewnymi środkami stylistycznymi, jak to niejeden ma w modzie, że to niby przestarzałe więc niedobre.  @Jacek_Suchowicz Dziękuję.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...