Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W cichej grze luster

A gdy zabraknie już życia: słońca - promieni,

wtedy nadejdzie sprawiedliwość: łowcy - cieni

i może i wreszcie: to odmieni -

nazistowski syjonizm jako pierwszy etap zła,

niemiecki rewizjonizm jako drugi etap zła spod zła,

nazistowski banderyzm jako trzeci etap zła -

do prasłowiańskich wrócimy korzeni 

i nie będziemy już nigdy żyć w obcej nam sieni -

bośmy: naturą - ochrzczeni...

Łukasz Jasiński (maj 2026)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Łukasz Wiesław Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Łukasz Wiesław Jasiński Sporo prawdy, do całej nie mamy licencji. Skorygowałbym może: z nazistowski na rasistowski syjonizm.

Ale, skoro tak, to zakończenie Twojego wiersza też jest nieco szowinistyczne :-)

Nacjonalizm potrafi być dobry, jeśli jest patriotyzmem, a czy słowiański ryt jest szczególnie szlachetny? Na pewno bardziej nasz.

Za miesiąc na emuze.me pojawi się moja piosenka, na temat, o którym piszesz "DWIE GWIAZDY", w tekście: "ta jedna kowbojska, ta druga załgana", o imperializmie USA-Izrael.  Pozdrawiam :-)

Opublikowano (edytowane)

@LessLove

Są różne rodzaje syjonizmu, a teraz w Izraelu dominuje syjonizm rewizjonistyczny, a poza tym: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym i mi jest bliżej do naturalistycznego politeizmu aniżeli do ideologicznych wojowników - w żadnym wypadku nie przyjmuję sekt monoteistycznych - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu i jeśli ktoś lubi seks oralny, analny i witalny na łonie natury, to: zapraszam - pochodzenie, kolor skóry i poglądy polityczne nie mają znaczenia i byleby nie jęczeć ciągle o tym - tam na górze.

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Wiechu J. K.

W Polsce jest dużo Rosjan, Ukraińców i Białorusinów i mam z nimi bardzo dobry kontakt, a w mediach trwa propaganda i dezinformacja - wrzucają wszystkich do jednego wora, przecież diabeł tkwi w szczegółach - należy odróżniać banderowskich nazistów od Słowiańskich Ukraińców, najwidoczniej komuś zależy, abyśmy my, Słowianie, walczyli między sobą: ktoś stosuje metodę - dziel i rządź!

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Wiechu J. K.

Nie tak dawno miała być ekshumacja w Hucie Pieniackiej i banderowcy naziści dali na to dziesięć dni, potem: kazali zakopać to wszystko i wrócić za rok - podobna sytuacja była w Jedwabnem i mam to wszystko gdzieś - jestem po prostu zmęczony - zniechęcony.

Polska powinna zgłosić sprawę do Międzynarodowego Trybunału Karnego w Hadze i Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze - niech pan nie wierzy politykom.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Wiechu J. K.

To trzeba znaleźć dobrego prawnika i złożyć zbiorowy pozew, przecież Rzeź Wołyńska to symbol, a sprawa nie dotyczy tylko samych Polaków, należy pamiętać również o: Ukraińcach, Rosjanach, Białorusinach, Łemkach, Ormianach, Niemcach, Szkotach, Cyganach i Żydach - w takiej kolejności zostali wymordowani przez nazistowskich banderowców obywatele polscy różnych narodowości.

A może prezydent Włodzimierz Putin coś zrobi? Został oskarżony przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze o porwanie ukraińskich dzieci...

- Uratowałem ukraińskie dzieci przed wcieleniem do nazistowsko-banderowskich bojówek!

Złożył również pozew do Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze przeciwko krajom bałtyckim za prześladowanie obywateli rosyjskich.

Łukasz Jasiński