Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@.KOBIETA.

To piękny wiersz o bliskości i dystansie - jest w nim dużo czułości i melancholii jednocześnie.

Ta nagość bez kłamstw brzmi jak marzenie o prawdziwej bliskości, której i tak nie można w pełni dotknąć. Zostaje tylko spacer i mrok. Świetny! :)

Opublikowano

@.KOBIETA. mam chrypkę, nie wiem co dolega:) gardło już tak mnie nie boli, leki pomagają, natomiast zmieniła się ta forma, może to angina, coś musi być zatokowe, bo przeniosło się na drogi oddechowe. Nie mogę tego odkrztusić, zalega w gardle. Pomagają porostowe kapsułki, bo inaczej bym się udusiła i piję dużo wody. Kicham też, jakaś infekcja wirusowa:)

@.KOBIETA. jutro ma do mnie zadzwonić doktor, to coś może mi innego przepisze, na razie kupiłam to, co mi aptekarka pomogła. Ja też czytam w internecie co mogę. A lekarz nie przyjmuje z taką infekcją. Zmieniły się czasy przyjmowania chorych. 

Opublikowano

@.KOBIETA. Rozbudowuję letni domek w "Rezydencję" :-) z 40 do 140 m2 powierzchni użytkowej, Beskid Wyspowy, blisko Limanowej, niedaleko Wiśnicza, Zalewu Czchów-Rożnów it.d., Dunajec... Słowacja.

Urocze zaciszne 0,5 ha. Mówią, że to najładniejsza działka w okolicy i mają trochę racji, bo powyżej zakaz budowania, stok "Łopuszy"... Rodzina w lepszych czasach - czyli do 1863 miała kilka domów wiejskich i miejskich. "Wichrzyciele zmarnowali mi majątek :-) Takie same świry, jak ja.

Tam będę pisał, ale raczej nie powieści, tylko piosenki, tak czuję.

W sobotę zebrałem tegoroczne "jagody życia", j. kamczackie - są boskie, już ukryte w słoiczkach. Po nich zaowocują czereśnie, później porzeczki i agrest... aronie, jabłonie, grusze, winogrona i orzechy. 

A propos zabierania... pamiętaj, jesteś wieczyście zaproszona, jak będzie dom będzie gotowy - ale tylko z oficjalnym narzeczonym, "Siostro". W tej "rodzinie" obowiązują zasady

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

mimo, że mamy pstro w głowie.