Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Annna2 Kto z Bogiem, ten w Bogu żyje i żyć będzie zawsze. 

Cudem jest ten świat, cieszmy się nim, bo jest darem dla nas od Tego, który dzierży wszystko, co rozumiemy i czego nie możemy zrozumieć. Serdecznie Cię Pozdrawiam

Opublikowano

@Annna2 Nie zapominaj o tym: 

"I rzekł do nich: «Czy brak wam było czego, kiedy was posyłałem bez trzosa, bez torby i bez sandałów?» Oni odpowiedzieli: «Niczego». 36 «Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!11 37 Albowiem powiadam wam: to, co jest napisane, musi się spełnić na Mnie: Zaliczony został do złoczyńców12. To bowiem, co się do Mnie odnosi, dochodzi kresu»12. 38 Oni rzekli: «Panie, tu są dwa miecze». Odpowiedział im: «Wystarczy»."

Przebacza się bliźnim, a nie grzesznikom.

Opublikowano

@Charismafilos

«Czyż nie napisano w waszym Prawie: Ja rzekłem: Bogami jesteście?6 35 Jeżeli [Pismo] nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić - 36 to jakżeż wy o Tym, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, mówicie: "Bluźnisz", dlatego że powiedziałem: "Jestem Synem Bożym?"

Żegnam!

Opublikowano

@CharismafilosMyślisz, że Ty znajdziesz Boga i zbawienie w swoich perykopach i innym szmelcu? Nie ma bata! Analizujesz i analizujesz i do niczego nie dochodzisz, nie ma w Tobie prawdy i nigdy nie będzie! Jesteś zwykłym głupcem! W ogóle jak Ty sobie to wszystko wyobrażasz, że czyste będzie z brudnym? To jest właśnie Twoja mania prześladowcza na samego siebie i na nią zostałeś skazany! Już w łonie matki! Jesteście skażeni! Nie jesteście wybranymi! Nie macie za grosz szacunku i pojęcia na temat zasadniczy! O którym Tobie w ogóle nie wspomnę! Jesteście jak chmury, dmuchane obłoki! Wszędzie, gdzie was wiatr poniesie polecicie! Konformiści i pozerzy, sztuczne, trendowate, jałowe pole machlojek, oszustw i grabieży ludzkiej psychiki! Sami siebie grabicie i niszczycie, a to mi nie przeszkadza! Jest bójka, będzie mięso! Wy sobie w ogóle nie wyobrażacie jak to jest! Skąd się to bierze! I nie jesteście w stanie sobie tego wyobrazić, bo zwyczajnie kochacie po prostu mamone i to ona jest waszym BOGIEM! 

Więc z BOGIEM!