kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 spacer nie pomaga na wynędzniałe nadzieje czy szafirowe pobłyski w twych oczach żałośnie świszczy wiatr we włosach mlecze głośno wzdychają - one również nie potrafią zrozumieć a jeszcze niedawno kasztanami malowałam twoje usta wśród wirującego pomarańczu liściprzecież biegłam zawsze wprost przed siebie bez pamięci i bez tchu tylko moje biło serce bo nie mogłam mieć serc dwóch* telegram wysłany wzrokiem nie doszedł wracam powolnie już-nie-latem niedługo minie rok ..................................................................... * fragment piosenki Anny Jantar "I ja nie mogłam mieć serc dwóch"
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 witam ;) to mój ostatni wiersz przed górskim wyjazdem. kolejny z cyklu. nie jestem pewna, czy dobry tytuł zapisałam - nigdzie nie mogę odnaleźć tego uwtoru. a tyle w nim liryczności... polecam do wysłuchania. pozdrawiam Kalina
Agnes Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Kalino....odbieram bardzo personalnie ten wiersz...ostatnio też pisałam o wspomnieniach, katuję się nimi nieustannie, właśnie (nawet przez przypadek, podczas porządków) odgrzebałam stare listy....to niekończące się źródło obrazów, emocji, dawnych uczuć... chyba nie potrafię być tu i w tym miejsci obiektywna, nie na pewno nie potrafię... jedyne co z pierwszym zdaniem się osobiście zgodzić nie moge, bo mi spacer pomaga zawsze:) zabieram....bliski mi ogromnie... pozdr. słonecznie agnes
Agnes Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przywieź mi powiew górskiego powietrza............zaklęty w słowa.......... miłych wakacji
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 tak to właśnie jest z tymi wspomnieniami... sami zbytnio nie wiemy, dlaczego one wciąż wracają. gdy pragniemy zapomnieć, na złość pchają się do naszego życia 'z butami', demolując to, co zdążyliśmy stworzyć. ale może właśnie taki ich urok? :) spacer zazwyczaj pomaga... ale - by podkreślić rangę wydarzeń-zdarzeń-wspomnień - nawet on nie pomógł :) bardzo miło, że tutaj Agnes zajrzałaś, i że znalazłaś coś dla ciebie. mogę obiecać, że wiersz mój będzie się czuł u ciebie bardzo swobodnie ;) pozdrawiam Kalina
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przywieź mi powiew górskiego powietrza............zaklęty w słowa.......... miłych wakacji będzie zaklęty... w miliony pięknych słów i widoków...
Żonkil Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 ale patetyzm aż żygać się chce, wierszyk jak wyrwany z pamiętnika nastolatki
Agnes Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, właśnie na tym ich urok polega....nie wolno zapominać....to nas spłyca, odbiera uroku naszym dniom...monotonnym....a że czasem "demolują", trzeba już im to wybaczyć:) może jednen to za mało, jeszcze tyle spacerow musi upłynąć aby uporzadkowac skołatane myśli....wiem..... mam nadzieję że nie tylko swobodnie mu będzie co dobrze i miło....nie pozwolę mu popaść w zapomnienie....to niepozytywne :) pozdrawiam i czekam na te zaklęte....... agnes
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cóż, są różne gusta. proponuję mimo wszystko więcej kultury :) pozdrawiam Kalina
Żonkil Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cóż, są różne gusta. proponuję mimo wszystko więcej kultury :) pozdrawiam Kalina zgadnij gdzie mam kulturę...
Agnes Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj ja też jestem strasznie ciekawa, może jakaś podpowiedz?
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak. spacerów na pewno będzie jeszcze więcej. podobno górskie powietrze dobrze dotlenia organizm - może przyniesie jakieś pozytywy ;) będzie. będzie bardzo zaklęte. w dobry nastrój i pogodę. i w wiele innych :)
Żonkil Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj ja też jestem strasznie ciekawa, może jakaś podpowiedz? takie miejsce gdzie krzyż traci swoją szlachetną nazwę
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadywać nie muszę. mnie to nie interesuje. zresztą - to tylko o tobie świadczy :)
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj ja też jestem strasznie ciekawa, może jakaś podpowiedz? takie miejsce gdzie krzyż traci swoją szlachetną nazwę patrz, Agnes - przypuszczałabyś? :p
Everygrey Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 "żałośnie świszczy wiatr we włosach mlecze głośno wzdychają -" podoba mi się...zwłaszcza te dwa wersy... dzięki Kall za te plusiska....:) pozdrowienia...;)
Agnes Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nigdy w życiu.....nie jestem az tak domyślna:(
kall Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 dziękuję bardzo everygrey - plusiska są, bo zasłużone ;) Agnes - no ja chyba też nie ;) pozdrawiam Kalina
Gość Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 piękne słowa :) spox wiersz . + napewno .
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 pierwsze dwie strofy średnie. Dalej jest dużo lepiej. pozdrawiam /Arek
Rekomendowane odpowiedzi