jasiu zły Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 krótkie spięcie spojrzeń otworzyło jej usta zdziwieniem w niedowierzaniu wydymając policzkia któżby inny czekam tutaj nic przyjemnego pogładziła po ramieniu jeszcze podarunek szczerego uśmiechu z rodzaju tych szczytujących na liście gatunków zagrożonych zwięzłą rozmowa o niczym po brzegi wypełniło te pięć lat mamy wiele wspólnego u mnie też wszystko dobrze oczywiście że no tak nie zatrzymywałem dłużej w środku coś mocno biło pięściami w zamknięte drzwi jeszcze tylko ostatnie promienie zachodzącego spojrzenia i pomachała mi na pożegnanie pośladkami kolejny dobry przypadek w nieadekwatnym momencie
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 moze warto byłoby wprowadzic zmiane kursywy? na rzekome odpowiedzi podmiotu lirycznego? byłoby wg mnie ciekawiej:) początek 6 strofy przegadany-> za to końcówka na plus ogólnie zgryźliwe fragmenty wymieszane z ciekawymi metaforami, to się podoba nawet bardzo:> wrazenia pozytywne Pozdrawiam Agata PS. Bet tytułu to jak bez nogi:>
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 no napewno mi lepiej po tym co przeczytałem przed chwilą...eh..ale założę fartuch na szczęście pachnący salą operacyjną... krótkie spięcie spojrzeń otworzyło jej usta dziwnie niedowieżając wydymała policzki a któżby inny -czekanie to nic przyjemnego pogładziła po ramieniu jeszcze szczery uśmiech szczytujący na wymarciu pełna rozmowa o niczym brzegami wypełnia 5 lat nie zwlekałem dłużej - coś pięsciami biło w zakneblowane drzwi moment...tylko... ostatnie promienie zachodzącego spojrzenia widzę pośladki żwawo machające na pożegnanie kolejny dobry przypadek w nieadekwatnym momencie
jasiu zły Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Tomasz, ciekawie, ale twoja wersja zmienia mój sens i to diametralnie :) Ten twój fartuch operaycjny... no cóż, akurat wiersz oparłem na nieco innej sytuacji, która miała miejsce w szpitalu ;) Luthien, może i masz rację z tą kursywą, tyle że ja nie lubię tego używać, ale się zastanowię. Po co nogi? Ten wiersz nigdzie się nie wybiera :) Ale fakt, tyle że nie mam absolutnie konceptu na tytuł, a w banalnych nie chce mi się grzebać.
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 nie bede rzucac pomysłami co do tytułu: a) nie mam ich b) tytuł to podobno połowa wiersza - a watpie zębys chciał się dzielic:P , ale pomyśl o tmy bo wiersze z jajem nie maja prawa być bezimienne:> Pozdrawiam Agata
jasiu zły Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Niekoniecznie trzeba postrzegać to jako wiersz z jajem, pomyśl o sytuacji PL ;)
jasiu zły Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Z tym tytułem to nie do końca brak pomyłsu. Brakowało mi raczej jakiegoś monstrualnie dobrego pomysłu :) A że wiersz zawiera pewną refleksję, jak dwa inne, to jest bez tytułu III.
Samo zło Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 to jest to? to to spotkanie? no jasiu, ty jednak fajny facet jeteś ;)
jasiu zły Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Oczywiście, że to to spotkanie ;)
stanislawa zak Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 spotkanie z jaśkiem ściskanym delikatnie machającym na pożegnanie brzegiem morza, świetny wiersz(a który nie jest) ciekawe metafory niebanalne, i z humorem pozdrawiam
Gość Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 oj Jasiu wiersz wplynął na mnie pozytywnie...dotarl i uznanie...
Rekomendowane odpowiedzi