Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - i tak bywa - dzięki że byłeś - 

Pzdr.

Witaj - podoba mi się twoje podobanie - dziękuję -

Pzdr.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka   zrozumiałem.   ale nie rozplątała się różnica sygnałowa poezji.   Ty piszesz poezję w której cały świat jest cudownym pejzażem słów, ludzi, znaczeń i osób.   czyste doświadczanie piękna w anturażu piękna.   to co robisz jest wspaniałe.   ale gdzieś tam daleko od pań i panów pachnących Clive Christian.   panowie we frakach z krótko przyciętymi wąsami a panie w wieczorowych toaletach trzymające dwoma palcami ucho filiżanki z chińskiej porcelany.   a w ich domach podłogi lśnią jak psu jaja i gosposia oburza się kiedy ktoś rzuca kurwami.   estetyka moich wierszy jest inna.   to świat brudny, brutalny w którym chwyta się życie za twarz.   miłość jest taka sama tylko.....tak bardzo inna.   czytelnicy lubią Twoją poezję.   ja też.   jest czysta i higieniczna.   moją lubią mniej.   może się jej wstydzą.   może czasem przeraża.   i czemu powiedz mielibyśmy się  nie zrozumieć?     na koniec zacytuję fragment z Misia Stanisława Barei:   "Hochwander: „Zrozumcie, jest prawda czasu i prawda ekranu. Prawda czasu mówi nam, że... no, że tak powiem... jest tak, jak jest. A prawda ekranu mówi nam: niech to, co jest, wygląda tak, żeby było widać, że to jest to, co jest!”     miłego dnia poetko:)          
    • dzięki   mnie też dorwało nie odstępuje nutki od rana mi w u chu dudnią zaś koleżanka tekst mi przysłała może zaśpiewa mi dziś preludium    
    • @Nata_Kruk

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

u mnie muzyka zamienia się w obrazy, a czasem najwięcej robi cisza i przez chwilę myślę - czy naprawdę jesteśmy tym, o czym myślimy.
    • @Alicja_Wysocka   Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :)   Bo na tym cmentarzu papieru i kurzu, gdzieś między „nie wyszło” a „blisko”, buduje się spokój po wielkiej burzy - karmiąc śmietnik, ocalam wszystko.  :)))    @Jacek_Suchowicz   Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :)   Prawda! Te słowa w rannej piżamie czasem się potkną o własne nogi, lecz zanim papier  się załamie, szukają pięknej, jasnej drogi. @Poet Ka @Simon Tracy   Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • @Berenika97   czasem się słowa rano chcą składać może niezgrabie ciut ociężale więc trzeba wstać kształt im nadać subtelność lekkość ułożyć w miarę   a śmietnik w kącie to inny wymiar zniknie wchłonięty w czeluść materii słowa zostają ktoś je zatrzyma z nich coś się dowie może coś zmieni :)))   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...