Patryk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W imie czego świat jest prosty, ze wszystkimi okropnościami swoimi. Dlaczego palimy mosty, na modły idąc do świątyni. Dlaczego się nie wstrzymamy, od okrucieństw i obłudy. W imię czego nadzieję mamy, Że nasz żywot będzie długi.?!
Patryk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Uhm... odważyłem się na ten dział,ponoć do odważnych świat należy...liczę na wyrozumiałość i proszę o słowa krytyki,za co dzięki serdeczne.Z pozdrowieniami Patryk
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 witaj, hmm... na mój, dalece subiektywny skądinąd, gust :)jest to zbyt wielkie uproszczenie - za mało magii, tajemnicy, metafor... proste pytania, za bardzo rozbudowane wersy (chodzi o dobór poszczególnych słów np. "okropnościami" - zaburza równowagę utworu...) hmmm...poczekam raczej na coś innego, a stać cię na więcej :) pozdrawiam gorąco Piotr Mogri
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zgadzam się, pytania zadałeś poprawne ale ubierz je jeszcze w poezję, bo są golusieńkie a zimno się robi na dworze :)) Czekam na następne i pozdrawiam
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 posłuchaj poprzedników, wbij się wierszem w umysł czytelnika, a nie tylko coś tam pisuj. kazdy wpadnie, przeczyta i odejdzie, i nie zapamięta, bo za mało w tym poezji ( czymkolwiek ta poezja jest ;) Pozdrawiam, Kai Fist
Patryk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuję za trafne słowa krytyki...jest to co prawda jeden z pierwszych wierszy ,lecz pomimo,że teraz jego forma byłaby inna postanowiłem go opublikowac w pierwotnej wersji...jak dojrzeję do decyzji przedstawię "W imię czego "po 20 latach....zdzję sobie sprawę ,że w całej mojej twórczości,zaledwie cząść wierszy zasługuje na miano Poezji ,lecz nie dowiem się jakie jeśli ich nie przedstawię .... wdzięczny za szczerą opinię pozdrawiam Patryk
Paper Monster Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 WIersz jest prosty, jednak w klimacie który propaguję. Moze jest nierytmiczny, aż tak jak powinien być i może strasznie "skąpy" jezyk jest w nim uzyty, ale ocene dostateczna przyznaje:D Tp tylko moje zdanie.
Gość Ewa_Pawłowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 moj komentarz bylby zblizony do poprzednikow wiec nawet w tym momencie zastanawiam sie czy jest sens by go umieszczac tu i zasmiecac nim dosyc juz zabrudzony internet..ale mimo tych wszelkich minusow decyduje sie na to..moze malo przemyslany..lecz uwydatniajacy postawe obserwatora w Tobie jak najbardziej.. pozdrawiam;]
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ojej! jaka krytyka...:):):) uważam, że trochę za ostro...jak końcówka drutu... daj mu szansę oyey... pozdro mogri
Patryk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki ci oyey dzieki Tobie podjąłem chyba słuszną decyzję ,iż wolę zostac maluczkim pomiędzy maluczkimi... wracam pięrto niżej ,lecz nie zrażam się nawet tak prostą (jak wygięty drut) krytyką ...z pozdrowieniem Patryk. ....dziękuję Piotrze za wstawiennictwo i słowa otuchy...
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Byli o wiele gorsi, którzy za nic nie chcieli wrócić o piętro niżej, więc spokojnie możesz zostać. Przynajmniej nie napisałeś o tym, że kobieta odeszła, a Ty leżysz i beczysz jak baran. Czekam tylko na coś bardziej poetyckiego. Pozdr.
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Patryk,nie zawsze poezja pełna metafor jest prawdziwa...Wiersz niesie przesłanie, jest zwarty i prosty zawiera nawet pytanie retoryczne... Trzymaj się !!! Irena.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ta doslownos cmnie urzekla..Przedstawil Pan te znane prawdy w tak piekny sposob, ze chcialabym bym czytac ten wiersz dalej, choc jest tak krotki..
Rekomendowane odpowiedzi