Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (wy)cięte słowa są zbyt poszarpane na czarno-biały album gdy wszystko kładzie się cieniem na ścianie każda wróżba ma inny kształt jaskrawie wyjmuję z ust złość wspominam subiektywnie w ramach są fakty a ciebie ubieram w najstarsze passe-partout
Samo zło Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 e..2 strofa najlepsza, reszta zbyt poszarpana. serdeczności
Arena Solweig Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ten fragment budzi moje wątpliwości : jaskrawie czy (i)skrawię ? Nie wydaje mi się konieczny odskok „wspominam subiektywnie” plus myślnik I jeszcze uwaga – może wyjaśnienie użytego ostatniego zwrotu – to dla nie-franko-fonow…dla mnie bardzo trafne. Zabieram do mojej wierszoteki. Pozdrawiam Arena
Amras_Elensar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Lepiej niż poprzednio:> Przyjemny do interpretowania. Myślnik w przedostatniej strofie nie potrzebny. Bardzo ciekawa pointa, wieloznaczna. Znowu zabawa słowem. Pierwsza strofka- ciekawy zabieg z (wy)cinaniem. Sumując: wieloznacznie o wieloznacznosci:) Czyli na przekór czrrno-białm schematom. Bardzo przypadł do gustu. Pozdrawiam AE
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 witam:) Samo zło: poszarpana: merytorycznie jest spojna , więc? :> a teksty poszatkowane to moja specjalnośc:) Areno: jaskrawie zdecydowanie:), myślnik usuwam bo rzeczywiście niepotrzebny i ciesze się z etrafia do wierszoteki:) Amras: no ciesze sie z elepiej, bo postanowienie poprawy bylo dość silne;) Dziękuje za wszytskie komentarze i poświęcony czas;) Pozdrawiam Agata
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 hmm wiersz mnie nie powalił, poza ostatnią strofą, która jest super. pozdrawiam /Arek
stanislawa zak Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 ja i tak mam wąty co do ty jaskrawię, musi być ę, jakoś mi nie pasuje! serdeczności!z plusem!
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 witam :) Arkadiuszu reszta poparwna? bo jak tak to zaczne sie martwić:P Satnisławie:literówka i to dość paskudna:) ale już poprawiam Dzięki ze wpadliście:) Pozdrawiam Agata
kall Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 wiersz do mnie dzisiaj pasuje, dlatego zabieram ze sobą ;) a jaki jest? ciekawy. trudny (jak na te agacine wypociny przystało ;), ale bardzo smakowity. cóż, złość w poezji jest mi bliska ;), dlatego jaskrawienie wypada powalająco. pointa bardzo ciekawa - gratuluję pomysłu ;) pozdrawiam Kalina
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 hej:) Kall dzięki za cieple słowa:) nie ma jak nocne rozpiszczanie :p a celem wyjaśnienia passe-partout: jest to oprawa rysunku, wykonana z tektury bądz kartonu, uwypukla obraz i najczesciej pełni funkcje estetyczne (aczkolwiek ochronne czesciowo takze;)) -> wersja dla laików :to co jest miedzy rysunkiem a ramą:D Pozdrawiam Agata
Arena Solweig Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, żeś dopowiedziała, bo w dosłownym tłumaczeniu to: „coś, co otwiera wszystkie drogi, klucz uniwersalny, witych.” Sprowadzić może na bardzo rozlegle „stepy” znaczeniowe i interpretacyjne... pozdrawiam serdecznie Arena
Rekomendowane odpowiedzi