Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
23.

23.

Porwała mnie z brzegu jak łódź

dla tonącej w pustce dna 

Pani z martwego jeziora.

Zniszczyła już każdy zamek

jaki stworzę na piasku palcem,

i wśród świec oddechem

zgasi każdą naszą noc...

A kiedy jej zimne usta,

choć czule tak, zamkną mi oczy —

gwiazdy spadną bez marzeń,

bo nie wypowiem już słów...

23.

23.

dla tonącej w pustce dna 

Pani z martwego jeziora.

i wśród świec oddechem

zgasi każdą naszą noc...

A kiedy jej zimne usta,

23.

23.

dla tonącej w pustce dna 

Pani z martwego jeziora.

i wśród świec oddechem

zgasi każdą naszą noc...

A kiedy jej zimne usta,

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos ... gdyby od deszczu zależała mowa nie tylko natura byłaby zauroczona ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • Taki w słowach new poeta ze stolicy Chciał z celebrytką się policzyć Myślał jest pod falą Jego wiersze toną Wzniosę ponad - dwóch ton nie zaliczy Poeta z miasta chciał mnie policzyć, Lecz gwiazdę pop z profilu obliczyć?! On falą się chwalił, Jak tylko się bawił. Dwu ton? Słodki… nie schodzę poniżej trzech tonów, nie masz co liczyć!
    • @Nata_Kruk ... ochotę często  na czułość mamy  lecz gdy jest blisko  to się ... cofamy  ... Pozdrawiam serdecznie  Miłego dnia 
    • @Poet Ka ... a życie    życie gdy takie by było  szybko by się    znudziło ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • @violettahm.. :) @.KOBIETA. A wiesz skąd nick? :) ;) @Berenika97 Dziękuję, Fajnie że się podobało :) @jan_komułzykantNo właśnie, muszę jakieś Pani puścić i zobaczyć reakcję :) @Jacek_SuchowiczTak miał brzmieć :) @Alicja_WysockaA dziękuję, w przyszłości jeszcze trochę się pożalę z obu stron ;) @Annna2Wyszło! Dokładnie tak sen, który nie ma prawa się spełnić.   @Poet Ka @violetta @Leszek Piotr Laskowski @Gra-Budzi-ka   Dziękuję Wam!   @.KOBIETA.Więc Cię zaskoczę. Stukacz to był duszek z mitologii słowiańskiej, który nocą bardzo hałasował (strącał talerze, łyżki, stukał w ściany itd.). To był mój pierwszy wiersz. Mam do tego piosenkę. Podklejam link.     @.KOBIETA.Zaskoczona? :D ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...