Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Stary_Kredens

Wszyscy się jej boimy, a im mniej zostaje nam czasu, tym trudniej oswoić myśl, że kiedyś nadejdzie.

I chyba nie ma jednego skutecznego rozwiązania, bo każdy sobie z tym demonem radzi inaczej.

Warto jednak pamiętać, że najgorszym wrogiem człowieka są jego własne myśli - nie sama śmierć, a nieustanne, obsesyjne krążenie wokół niej, które powoduje, że nie potrafimy czerpać siły z dobrych chwil i wykorzystywać jak najlepiej teraźniejszości, a to przecież jest najważniejsze.

Opublikowano (edytowane)

@Marek.zak1 tak naprawdę to chyba już tak bardzo się śmierci nie boję , zwłaszcza po pewnych przeżyciach. Bardziej cierpienia. Ale pytanie czy lek mnie znowu dopadnie jednak jest aktualne , bo nigdy nie wiadomo. Pozdrawiam 

Kredens

@Waldemar_Talar_Talar a Ty nigdy nie myślisz?

@vioara stelelor zagadnienie śmierci jest fundamentalne, ale ostatnio bardzo niemodne. Ucieka się od tego tematu. Nawet w komentarzach to widać. A śmierci naokoło pełno. Mnie to zagadnienie ciekawi a nawet fascynuje , choć się przecież na nim nie skupiam. 

Pozdrawiam kredens 

Edytowane przez Stary_Kredens (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Stary_Kredens... to swoisty.. demon.. straszy, kiedy nie trzeba, bo kryje w sobie wielką tajemnicę.

Z wiekiem zaczynamy się z nim.. oswajać... tak myślę. Fajna treść.

Sugestia.. te dwa "ogonki"... można by bez nich, naprawdę można by.

Życzę słońca.. to demon nie wlezie w drogę.. ;)