Leroge Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Światło wbijało setki igieł w źrenice Miłości świadkiem nie chcę być nigdy Bo miłość sama się pcha na szafot Tuląc do siebie znamiona krzywdy Da swe kończyny ucinać katom Wtedy słońce wydało się bielsze Gdy zwiędną pąki motylich skrzydeł Co trwają może oddechów trzy I strzeli para z dusznych kadzideł Ujrzysz jak nić przeznaczenia drży Kropla potu na skroni była gęsta jak lawa Krzyczymy ku niebu ściskając nadzieję Że chmury będą nam pośredniczyć Bo między nami wicher wciąż wieje Co nasze uszy przyszedł pożyczyć Popękana ziemia wrzeszczy z pragnienia Zwisając z płotu przebici w pół Lgniemy do siebie nie wiedząc nic I czując w uszach płonący ból W splecionych dłoniach będziemy żyć Spadła kropla niebiańskiej krwi 4
wierszyki Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Mi się tu widzi pomnik w Domostawie. Pzdr. Edytowane 9 godzin temu przez wierszyki (wyświetl historię edycji) 1
Charismafilos Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu @Leroge mimo natłoku emocji i obrazów, czy się lekko - forma rzekłbym user-friendly :) Ciekawy wiersz, a te kursywe linijki to cytaty, czy tylko zmiana dekoracji? 1
Leroge Opublikowano 7 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @Charismafilos Te kursywe linijki to tylko coś w stylu dekoracji, żeby trochę uziemić i ucieleśnić te wszystkie górnolotne emocje. @wierszyki Doinformowałem się na temat pomnika w Domostawie i rzeczywiście ładnie się wpasowuje haha :) Pozdrawiam
MIROSŁAW C. Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @Leroge Jak dla mnie; kresowe połajanki. Pozdrawiam. 1
wierszyki Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznam się, że to haha mnie mocno zaniepokoiło. No ale tak już jest, że każdy piszący jest w swojej bańce. Pzdr. 1
Berenika97 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Leroge Te wiersze mają w sobie coś z malarstwa ekspresjonistycznego - obrazy nie tłumaczą się nawzajem, tylko uderzają jeden po drugim. Igły w źrenicach, miłość na szafocie, kropla niebiańskiej krwi. Nie ma tu taryfy ulgowej dla czytelnika i właśnie to jest w tym najmocniejsze. Czytam drugi raz i za każdym razem coś innego zostaje. 1
Leroge Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @wierszyki Przyznam że patrząc wstecz to haha mnie również niepokoi. Ale tak to już jest, że nic na to nie poradzę. :) @Berenika97 Cieszę się, że tak to odbierasz. Zacząłem pisać poezję niecały miesiąc temu bo nie miałem czasu na malowanie, być może to dlatego. Pisząc chcę, żeby czytelnik widział, a potem myślał samodzielnie. Duża część współczesnych wierszy, nieważne jak ładnie napisanych wprost mówi co myśli, brakuje mi w nich miejsca na wyobraźnię. Cieszę się że po przeczytaniu coś zostało a nie weszło i wyszło. Dziękuję za komentarze i pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi