Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To dziwne, ale
czasem tłum
wygląda jak 
ludzie,
którzy cię niosą.

Z wypadkowej ich twarzy
wynika,

że gdy się odwrócę 

istnieje szansa,

że cię odsłonią.

A czasem w ich 

twarzach 

jesteś rozrzedzony,

albo wcale cię nie ma,

jakby świat wiedział,

że jesteś w domu

lub gdzieś daleko.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @.KOBIETA.   dziękuje Dominiko serdecznie:)   albo jeszcze kakoś milej ale nie wiem jak:)))   najmocniej Cię pozdrawiam:)))      
    • @beta_b   Więc zostańmy na tej plaży, niech się w nocy cud wydarzy, kiedy rzeka szepcze z wiatrem tylko nam.
    • @Berenika97 Czysta poezja zmysłów, Bereniko! Stworzyłaś tak urokliwy, ciepły klimat, że od razu pomyślałam o zapachu dojrzałych czereśni rwanych prosto z drzewa. Aż chce się uciec na taką skradzioną nocą randkę do czerwcowego sadu. Twoje „japońskie mini” ma w sobie ogromną siłę wyrazu i elegancję. Gratuluję kolejnej pięknej części Kroniki i pozdrawiam Cię najcieplej!    
    • @Alicja_Wysocka   Ależ Alu,    Wychyl śmiało mądrą głowę, Złap natchnienie całkiem nowe. Zamiast chować się na dole, Zacznij pisać tu -  na stole!   :)))
    • @Poet Ka   ale,   rozczulanie się nad małżeństwem dyktatorów nie ma sensu.   to był naprawdę totalitarny reżim.   Sekuritate to było coś w stylu niemieckiej Stasi.   dwie linie były moim zdaniem świetne.   całkowity zakaz aborcji i trzymanie ZSRR na dystans.   ale towarzysz kałasznikow w rękach rumuńskich spadochroniarzy zrobił w Rumunii swoisty okrągły stół.   co było lepsze?   ich towarzysz kałasznikow czy nasz, polski okrągły stół?   ja myślę, że jednak kałasznikow.   a jak już mamy się rozczulać nad  rewolucjami to może zdejmiemy różowe okulary i pogadamy o rewolucji francuskiej?   gdzie rynsztokami paryskich ulic płynęła ludzka krew.   z całym szacunkiem dla obu Pań:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...