Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@LeszczymPrawdziwi artyści zawsze byli biedni, chyba nie da się na tym wzbogacić. 

I co robił zakochany poeta? Nie miał na kwiatki kasy, to przynosił wiersz dla dziewczyny - to jest poezja :)

Dla mnie największa radość jest tego, że czytają, komentują i w ogóle chcą. 

Nie da się przeliczyć na mamonę, nie wszystko jest wymierne. 

Opublikowano

@Alicja_Wysocka Alu tu nie chodzi o mamonę, zupełnie nie tylko, ale o dotarcie do czytelnika. Sam daję w barze wierszyki barmance, którą uwielbiam, ja bardzo dobrze rozumiem ideowość takich działań. Ale wiesz Alu podpadniesz, załóżmy na tym forum, cyk pstryk i Ciebie już nie ma, znikasz. Coś nie halo i znikasz z fb, youtube etc. A książka tradycyjna ma tę zaletę, że już jej nie wyniesiesz z domów czytelników. Ja tak do tego podchodzę :)) Tak to sobie tłumaczę :)) Poza tym, znasz mnie już trochę, staram się bronić pragmatyzmów sztuki też... 

Opublikowano

@Alicja_Wysocka A w tych czasach, dodam tylko, może niepotrzebnie, łatwo niezwykle łatwo jest podpaść. Wystarczy dać się głupio gdzieś nagrać w jakiejś durnej sytuacji, dać się sprowokować. Ten świat uwielbia infamię. Wystarczy jeden, naprawdę jeden głupi wiersz, jeden komentarz. Jeden wers, jedno zdanie, tak to działa. Nie to żebym się tłumaczył, ale ja akurat postanowiłem robić większe swoje ślady. Swoje książki na ogół rozdaję lub wymieniam się, ale robię tak, bo wiem, że ja akurat ciągle stąpam na kruchym lodzie. Ja akurat z wieloma tutejszymi środowiskami nie bardzo jestem polubiony :))