Coolt Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Wszystkie drogi prowadzą do ludzi ale to nieznajome spojrzenie rozpoczyna prawdziwą wędrówkę W grocie za wodospadem można jeszcze odnaleźć kwiat nieprzebudzony pocałunkiem Tajemniczy jak świat łez i równie czysty w swej naiwności Do obrony przed światem ma tylko cztery kolce a one nie wystarczą
Coolt Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Przerabiam ten utwór w kółko, a i tak nie do końca jestem z niego zadowolony :) Pomożecie? :)
Samo zło Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 nie, tylko nie "mały książe". ta książka mnie prześladuje, śni się po nocach, widzę liska i chłopca gdy kładę się spać, widzę samoloty gdy wstaję rano. dość! do listy ksiąg zakazanych z nią. p.s. wiersz całkiem przyjemny
Agnes Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 i znowu Mały Książę:) ja probuję czytać w oryginalnej wersji......... witaj Coolcie, Czarodzieju.....:) cytaty koniecznie wyodrębnilabym kursywą, nie oszukuj czytelniekow że wszystko tu Twoje:P poza tym....jakoś za mało tu Ciebie, Twoich przemyśleń...ja bym rozbudowala ten tekst, koniecznie..... a u mnie na biurku właśnie stoi w przeźroczystym wazonie biało-żółta róża......bez kolców... pozdr. z płatkiem kwiecia agnes
stanislawa zak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 tak ma być - na cztery kolce? wiersz podoba mi się jakoś lekko i przyjemnie mi się czytało, może podświadomość młodości? nieważne. plussss
Coolt Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Samo zło: dobrze,że to Mały Książe Cię prześladuje, a nie laleczka Chackie ;) Księżniczko:znowu,jak znowu... raczej kolejne podejście ;) Z tą kursywą to może nie jest zły pomysł, ale oprócz cytatów są tu też parafrazy, więc czy je też? Stanisławo: oczywiście MA nie na, dzięki za wskazanie literówki :) Dziękuję za komentarze Coolt
Agnes Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Czarodzieju:) myślę ze niezłym pomysłem byłoby wszystkie nie-Twoje myśli zapisać kursywą....zobaczymy co z tego wyjdzie....... pozdr. a PS. dobrze że kolejne podejście, czekam na jeszcze
Rekomendowane odpowiedzi