Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 5 godzin temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu A co zrobisz ze mną, Panie? Gdy za dużo śniegu spadnie, gdy się duch załamie, gdy się lód roztopi i do rzeki wpadnę. Gdzie ty będziesz wtedy, Panie? bo po falach ja nie chodzę. Nie zratuje żadna wiara, a fizyka - niemożliwa, doǰść do brzegu nie pomoże. 10
huzarc Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @beta_b Wielka tajemnica wieczności, nierozstrzygalna.
violetta Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @beta_b ciebie to Pan będzie w powietrzu szukał:)
beta_b Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @huzarc wiara nie daje bezpieczeństwa. A co do wieczności - to jestem przeciw, bo to nie ludzkie. Dzięki za wpis. Bb @violetta spitole ;) mu pod ziemię. Nie narażę go na tyle swoich wątpliwości, bo jeszcze nam zwariuje. Ściskam, Bb 1
Marek.zak1 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu To jest tak, jak się wchodzi do ciemnego lasu. Jedni są przerażeni, nasłuchują, za każdym drzewem widzą niebezpieczeństwo, inni idą, jak po chodniku za dnia i myślą, co będą jedli na kolację. Pozdrawiam 1
violetta Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @beta_b wiara pomaga eliminować złe pobudki:) Jezu mówi, że on jest bramą do raju:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Witam - Gdzie ty będziesz wtedy, Panie? - no właśnie - podoba mi się ten wiersz - Pzdr.serdecznie.
Charismafilos Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Nie będę podrabiał Mistrza, niech Sam się wypowie :) Gdy wstąpię do nieba, tam jesteś; jesteś przy mnie, gdy się w Szeolu położę. Gdybym przybrał skrzydła jutrzenki, zamieszkał na krańcu morza: tam również Twa ręka będzie mnie wiodła i podtrzyma mię Twoja prawica. Jeśli powiem: «Niech mię przynajmniej ciemności okryją i noc mnie otoczy jak światło»: sama ciemność nie będzie ciemna dla Ciebie, a noc jak dzień zajaśnieje: <mrok jest dla Ciebie jak światło> Ps139,8-12 Edytowane 4 godziny temu przez Charismafilos (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Marek.zak1 fajny komentarz, ziemski. Tyle, że nie wiem jak zmienić przełącznik. @violetta @Charismafilos niestety, nie wierzę. I nie umiem przeskoczyć tego stanu. @Waldemar_Talar_Talar dziękuję Waldku. Mi to pytanie również świeci w głowie. Dobrego wieczoru Państwu życzę. Napędziłam jesienią gąsiory wina. Szkoda, żeście daleko. Bb 1
Charismafilos Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @beta_b nic nie szkodzi... to zupełnie niczemu nie przeszkadza, a nawet jest dowodem świadomego korzystania z wolnej woli! Odwagi! :)
Gosława Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Myślę że w takim wypadku to już tylko po drugiej stronie będzie czekał Beatko pozdrawiam Cię serdecznie Dziś u Ciebie tak spokojnie w zadumie można zostać
violetta Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @beta_b warto czytać chociaż jedno zdanie dziennie z pisma świętego i poświęcić czas na kontemplację:) myślę, że efekty będą zadziwiające:)
beta_b Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @violetta jestem na innym etapie, Violu. Nie walczę. @Gosława ściskam śnieżnie czarodziejko. @Charismafilos religia daje przynalezność. Dziś byłam w kościele. BB Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Charismafilos Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @beta_b zuch! :) czy ja wiem z tą przynależnością... relacja daje poczucie przynależności, a religię to lepiej zamieniać na miłość :)
violetta Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @beta_bJa też nie walczę, zmarzłabym w takim kościele:)
beta_b Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @violetta teraz są ogrzewane kościoły. ;) @Charismafilos może tak być, coś czuję nosem. Bb 1
Charismafilos Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @beta_b jedyne co owieczka ma robić to beczeć i dzwonić dzwoneczkiem, aż się znajdzie... :)
violetta Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @beta_b to po co chodzisz do kościoła, skoro nie wierzysz? Wierzysz, że Cię woda święcona oczyści?
beta_b Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @violetta obawiam się, że intelektualnie jest to nie do zrobienia. Nie pójdę po falach, nie przeskoczy tego fizyka. @violetta lubię ładne wnętrza i rozmowy wewnętrzne. Tam klimat służy. Bb 1
Whisper of loves rain Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @beta_b Utwór przesiąknięty jest zwątpieniem i lękiem. Nie jest to modlitwa pełna ufności, ale raczej pełen żalu i niepewności wyrzut. Pytanie "Gdzie ty będziesz wtedy, Panie?" nie oczekuje prostej odpowiedzi, a raczej podkreśla poczucie osamotnienia i opuszczenia.
Rekomendowane odpowiedzi