tie-break Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Poproś mnie o słowo - dam ci wiersz, który okryje gwiazdami gałęzie w jabłoniowym sadzie. Poproś o uśmiech - dam łąkę z której będziesz rwać szczęście rumiankowe, chabrowe słoneczne. Poproś o pocałunek - dam wrzący ocean pod stopy. Po nim ukojenie, gdy ostatnia fala zostawi cię w moich ramionach do rana. Poproś o cokolwiek. Po to przecież jestem, na to czekam od dawna. Daj mi prośbę jedną, jedyną gwiazdę, kwiat polny, falę. Powiedz, jak mogę dać więcej niż tylko siebie. Edytowane 8 godzin temu przez tie-break (wyświetl historię edycji) 6
Lenore Grey Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @tie-break Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mocny, acz delikatny koniec - idealny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
tie-break Opublikowano 7 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @Lenore Grey Bardzo dziękuję:)
violetta Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @tie-break i to mi się podoba:) taki słoneczny wiersz:) 1
tie-break Opublikowano 7 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @violetta Jak najbardziej słoneczny ;) 1
Charismafilos Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @tie-break genialne! idealnie opisuje moją definicję miłości... zawsze chce dawać więcej, nigdy nie ustaje w dawaniu.
tie-break Opublikowano 7 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @Charismafilos Masz rację. :)
Charismafilos Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @tie-break podzielę się definicją ;) choć Ty pewnie ją znasz... :)
Łukasz Jurczyk Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @tie-break Piękna deklaracja bycia dla kogoś na sto procent – bez kalkulacji, za to z ogromną chęcią uszczęśliwienia kogoś za wszelką cenę. Pozdrawiam
Berenika97 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @tie-break Ten wiersz brzmi jak najpiękniejsza obietnica. Szczególnie porusza mnie ta końcówka - pytanie "jak mogę dać więcej niż tylko siebie", kiedy przecież to "tylko siebie" to już wszystko. :) Piękny wiersz!
tie-break Opublikowano 6 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @CharismafilosMiłość ma tyle definicji, ile kochających ludzi... Chętnie poznam Twoją. @Łukasz Jurczyk A wiesz, że to 'za wszelką cenę' wprowadza trochę dystansu? Bo można zawsze chcieć za bardzo. Dziękuję :) @Berenika97Dziękuję za Twoje wejrzenie :) 2
Charismafilos Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @tie-break pozwolę się nie zgodzić, bądź pokuszę się o reinterpretację Twojego zdania: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja bym to widział: Każdy kocha... jak umie ;) ale to moje, nie nalegam do zgody. Co do mojej definicji: bezinteresowny dar z siebie.
tie-break Opublikowano 6 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, i człowiek czasem jest wdzięczny za to, że może być komuś potrzebny, nawet w drobnych rzeczach.
Charismafilos Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i nie tylko wdzięczny... radosny, spełniony, szczęśliwy... to z kolei rozumiem, jako wsparcie w rozwoju, w dalszym wzroście w miłości... bo tylko to ma sens... a jesteśmy tutaj właśnie, aby nauczyć się... kochać ;) ot cała tajemnica, tadam! ;)
tie-break Opublikowano 6 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nooo.... I nic się bardziej nie liczy.
Łukasz Jurczyk Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @tie-break Za wszelką cenę, to delikatne ostrzeżenie, żeby nie samemu zatracać się w uszczęśliwianiu drugiej osoby. Pozdrawiam 1
tie-break Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Łukasz Jurczyk Zgadza się, kiota mozna zagłaskać. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @tie-break Ten wiersz jest jak dłoń wyciągnięta bez warunków. Delikatny, a jednocześnie odważny. Najbardziej porusza mnie to, że dajesz, nie żądając i właśnie dlatego ten ktoś zostaje na długo. Dwoje ludzi, którzy widzą siebie nawzajem, ale nie próbują się posiadać. Jedno wie, gdzie kończy się słowo, drugie - gdzie zaczyna się serce. To rzadkie, piękne spotkanie. :) Edytowane 4 godziny temu przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
huzarc Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @tie-break A kto dziś potrafi prosić o cokolwiek? Żądać owszem, szantażować również, ale prosić i to o rzecz niematerialną - stało się czymś rzadkim.
Gosława Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Piękny jest ten wiersz Zatrzymał mnie na dłużej Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi