Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

gdzieś daleko

Rekomendowane odpowiedzi

są takie miejsca dalekie i bliskie
górskich obrazów niesionych przez wiatry
pełne
bijących z watry rozśpiewanych iskier
wplatanych echem w zaludnione światy

nie wiem nie byłem lecz czuję ich tchnienie
nutkami cichej góralskiej melodii
rzewnej
gram marzeniami sklecając z nich wieniec
zdobiąc nim skronie myśli moich młodnik

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Chyba tak, bo poezja to nie tylko wyścigi do orginalności, to są od wieków uczucia, których Wy współcześni poeci nie chcecie zaakceptować. W tym samym kierunku pseudo rozwoju kiedyś poszło pismo Fantastyka. Zamiast romantycznych podróży w kosmosie, poznawania nowych cywilizacji i światów, poszło w kierunku udziwnień które podobały sie juz tylko nielicznej garstce fanatyków orginalności. Przestałem czytać jak i wielu innych taką Fantastykę, którą redakcja nazwała Nową. Pozdrawiam serdecznie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• jako tekst piosenki ok.    
    • Znowu złamane serce Który to już raz?   (Nie wiem sam)   Więc lepiej już nic nie mów Bo tylko jedno pożegnanie  (Nam zostało)   Tyle wystarczy Do pełni szczęścia    
    • @aff tak wiele robimy nie po myśli, lecz ze zwykłej głupoty i potem, po latach ciężko jest cokolwiek z tego odkręcić - o tym jest mój nowy wiersz. Ja chciałbym zająć się pracami innych, żeby chociaż sprawić im przyjemność - po nagłym zamknięciu aż zaraz 2 portali naraz, gdzie pisałem oraz też dużo komentowałem jakoś nie widzę w tym sensu. Ale oczywiście cieszy mnie, jeśli ktoś coś u mnie napisze. Nie czuję się ale z tym fair. Tym bardziej, że pozostaje mi do zajmowania się poezją tylko łikend. Dokąd zdążamy? Do wiecznego życia? A czy tam jest aż tak fajnie i czy można tam porozmawiać z ludźmi... którzy nie chcą w ogóle nas widzieć mimo, że kochaliśmy się wzajemnie. I kochamy.. :-/
    • lecz co Polska dzisiaj wybierze gdy do gara jest jeszcze co włożyć gdy zbędne krzyże i pacierze tu i ówdzie można pochędożyć     i gdy kościoły pustoszeją a bezprawie już idzie na całość ojczyznę sprzedają złodziejom  pozostanie niezmienny dekalog
    • na wyciągnięcie rączki ciepło znajome - lekkie łut słońca, cień ochroni po pożegnaniu wąskim na otworzenie w oczach skrytych w pamięci osób co u powierzchni chodzą zamiast dla nas przytulić dziś okrążenia chciałbym zamiast próbować siebie; jesteś polecisz wewnątrz mnie spotykając w niebie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...