Gerber Opublikowano Sobota o 19:13 Zgłoś Opublikowano Sobota o 19:13 czyste sumienie nie pasuje do brzmienia organów wewnętrznych dobre serce wydaje fałszywy dźwięk zagłuszając fakt o słabej wydolności oślizła wątroba ma w sobie coś z heavy metalu taki niski ton wewnętrznej harmonii dzięki niej mogę powiedzieć kiepsko tańczę ale mam piękne wnętrze 4
bazyl_prost Opublikowano Sobota o 19:33 Zgłoś Opublikowano Sobota o 19:33 @Gerber to nie wątroba tylko dno otrzewnej
Berenika97 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu @GerberUrzeka mnie w tym tekście sposób, w jaki łączysz metaforykę medyczną z muzyczną – ten pomysł z "czyste sumienie" brzmiącym jak organy (zarówno instrumenty, jak i narządy) jest błyskotliwy. To wiersz, który jednocześnie jest wyznaniem i kpiną z samego siebie – balansuje na granicy patosu i humoru, nie spadając ani w jedną, ani w drugą stronę. Super!
Gerber Opublikowano 11 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu @Berenika97 Dzięki za komentarz, dokładnie to chciałem przedstawić, co napisałaś w komentarzu.
Rekomendowane odpowiedzi