FaLcorN Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 (edytowane) Na niebie, bez Ciebie, obłoki jak sen, bo wszystko przemija, nawet zryw — serc. Na niebie, bez Ciebie, toczy się dzień. Morze wiary szumi, sens przebija przez cień. Na niebie, bez Ciebie, wiersze - łąki słów, które jak wiatr poniosą, latawiec objęć dwóch. Na niebie, bez Ciebie, dozorcą jest czas, który mnie zamiecie, w piach, albo w nas. Edytowane 25 Listopada 2025 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 5
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 @FaLcorN Twój wiersz ma w sobie tęsknotę, która chodzi boso po słowach i trochę mnie wzrusza, a trochę smuci, bo wyglądasz mi z każdego wersetu, jak ktoś, kto zapomina, że miłość nie lubi być wypatrywana na każdej chmurze. Ona przyjdzie cicha jak świt, nie wtedy, kiedy się ją woła, tylko kiedy odpuścisz i pozwolisz, by czas dogonił to, co twoje. Nie goń jej, bo wtedy staje się wiatrem. Ty idź sobie własną drogą, a zobaczysz: ona sama znajdzie twój krok. :) 1
FaLcorN Opublikowano 25 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 @Alicja_Wysocka Tak, wiem, wszystko zaczyna się od cierpliwości. Gdy gonisz ucieka, a jak się zatrzymasz sama podejdzie. Bardzo ładny komentarz, dużo w nim prawdy, dziękuję, pozdrawiam! 1
iwonaroma Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 Fajna forma dla tej treści 1
FaLcorN Opublikowano 25 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 @iwonaroma Dziękuję za komplement, pozdrawiam, udanego! 1
Rekomendowane odpowiedzi