FaLcorN Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 Na drodze dni, w przestrzeni dat, gdzieś czekasz Ty, jak polny kwiat. Na drodze dni, nadzieja śni, że ja i Ty, to w końcu my. Na drodze dni, gdzie pełni brak, prowadzi Bóg, najwyższy znak. Na drodze dni, tak wiele słów, tak wiele głów i bezmiar — zmian. Na drodze dni, po kres, po czas, kolejny świt i przebłysk — szans. 4
huzarc Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @FaLcorN To bardzo łagodny, kołysankowy tekst – czuć w nim prostą, ale szczerą potrzebę ufności. 1
FaLcorN Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki był zamysł, dzięki za docenienie i komentarz, pozdrawiam! Edytowane 16 Listopada 2025 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @FaLcorNWiesz, podobno Nie można kogoś bardziej ukarać niż dać mu tego, czego chce. Przykład. Zawsze miałam pretensje, kiedy rodzice wyganiali mnie do spania. No więc razu pewnego zabronili mi spania - miałam siedzieć tak długo jak oni. A mnie się w końcu znudziło to, co chciałam i kiedy zasypiałam na siedząco, budzili mnie. I wiesz jak ja sobie to zapamiętałam? W dorosłym życiu jeszcze lepiej to widzę :) 1
FaLcorN Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @Alicja_Wysocka Może to i dobrze, że jest jak jest. Podejść, cofnąć się, potem znów podejść, pod inne drzwi i znów się cofnąć. W toku wiersze się rodzą, nowe słowa witają brzeg. Dziękuję Alu za obecność, pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @FaLcorN Każdy dzień daje kolejne szanse i radości. 1
FaLcorN Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @Rafael Marius Jedynym limitem szans i radości jest czas. Fajnie Cię widzieć pod moim wierszem, pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda. Tylko trzeba to rozumieć, a z tym szczególnie młodzi mają problem. Dobrzy by zrobili gdyby posłuchali starszych. 1
FaLcorN Opublikowano 17 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @Rafael Marius Przypuszczam, że Młodzi za bardzo chcą być fajni i jacyś, a to nie po drodze z carpe diem i afirmacją.
Rekomendowane odpowiedzi