m1234 Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 a wy myślicie, że to gra? że film? że ona smutne oczy ma a ty masz plan? ach, ten kadr!? to cięcie! a tu jest piasek i mewy wrzeszczą kroją każdy skrawek nieba i martwego gołębia nie schowasz się za bólem jak dziecko w szafie co nie widzi boga boga schowanego za chmurami i deszczem a ty? oko zza obiektywu szkiełko - oko szkiełko! i ułuda taśma, kolejna taśma ułuda stoję tu leżę na betonie wśród mew bez imienia bez swojego psa jak ten gołąb śpiewam wam pieśń mew krzyk - krew - krew w piach! to prawda bez filtrów i gra skończona tylko czy wy czy już to wiecie? 4
viola arvensis Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @m1234 bardzo dobry wiersz. Od razu naciskam hamulec i czytam i dociekam. Cieszę się, że znów jesteś i piszesz. Twoje wiersze zawsze robią na mnie wrażenie.
m1234 Opublikowano 8 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @viola arvensis pięknie dziękuję za dobre słowo :) 1
Amber Opublikowano 9 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @m1234 Mocny przekaz, czytając można odnaleźć się w tym dramacie.
m1234 Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @Amber Dziękuję. Tak - mam czasami takie wrażenie, jakbym z pluszowego fotela reżysera nagle dostrzegł, że jeden z aktorów, gdzieś z głębi sceny, spogląda na mnie moimi własnymi oczami... ;)
Rekomendowane odpowiedzi