Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 7 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 (edytowane) rozkołysana nad ranem odchodzę w zapruszone środowisko mojej melancholii, jak z papieru rozdartego powstaje - codziennie na nowo, od świtu do nocy rozpycham łokcie- ledwie zauważalna, a wciąż nieunikniona, do ciebie... o krok się oddalam, byle jak, byle gdzie, i wciąż najdalej mi do ciebie Edytowane 7 Listopada 2025 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 10
Nata_Kruk Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 (edytowane) @Ewelina... Koleżanka snuje smutne treści, czuć w nich tęsknotę, zagubienie i.. poszukiwanie... może samej siebie, byle jak, byle gdzie... trafnie to określiłaś i wciąż za daleko od.. niego (?) Życzę uśmiechu, pomimo... Edytowane 7 Listopada 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
FaLcorN Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk Możliwe, że takie usposobienie. Podobno nie ma przestrzeni dla pocieszenia.
Ewelina Opublikowano 7 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 @violetta najpewniej po nic :) @Nata_Kruk możliwe, że to smutne myśli snują mnie, choć wbrew pozorom, bez żadnej krzywdy. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Berenika97 Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @Ewelina Paradoks bliskości - im bardziej się starasz, im bardziej "rozpychasz łokcie", próbując zaistnieć, być zauważalną – tym większy dystans emocjonalny, egzystencjalny. Nie do przebycia. Wiersz o samotności we dwoje. Lub o niemożności dotarcia do drugiego człowieka mimo całej bliskości. 2
Ewelina Opublikowano 8 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @Berenika97 tak, w tym temacie krążyłam, pisząc ten wiersz. Dramat samotności... Dziękuję Ci serdecznie za komentarz i pozdrawiam słonecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
viola arvensis Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @Ewelina niezwykle ujmujący wiersz o takiej świadomej izolacji, wybieraniu siebie i jej- kochanej samotności. Pięknie Ci to wyszło. 1
Ewelina Opublikowano 8 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @viola arvensis dziękuję serdecznie. Czasem coś mi się uda napisać. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @Ewelina Pasowałby do tego co się dziś określa jako "epidemię samotności". Dawniej dotyczyła ona tylko bardzo starych ludzi niepotrzebnych już nikomu, a teraz prawie wszystkich młodych z pokolenia "Z". Ale ja się nie zaraziłem póki co. Nie czuję się samotny choć ciągle jestem sam. 1
Amber Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @Ewelina Miłość platoniczna skoncentrowana na wewnętrznych myślach i uczuciach, a do niego na zewnętrznych wciąż daleko. Ładnie ujęty temat nawet jak nie trafiłam. 1
Ewelina Opublikowano 8 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @Rafael Marius tak, samotność to niestety plaga naszych czasów... chyba na własne życzenie zresztą. Przyznam, że to przerażające. @Amber bardzo ciekawe skojarzenie, a może jakieś ziarenko prawdy się za tym kryje... Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Rafael Marius Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakoś te dawne mechanizmy społeczne już nie działają, a nowe jeszcze nie powstały i wątpię żeby kiedykolwiek... Ewolucja to jednak setki tysięcy lat, a nie kilkadziesiąt. Nowa rzeczywistość nie pasuje do naszego gatunku. 1
Ewelina Opublikowano 8 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @Rafael Marius może coś się jeszcze zmieni... Byle nie było za późno... 1
Tectosmith Opublikowano 9 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @Ewelina Ładnie tu pracuje „rozkołysanie” na początku i ten ciągły ruch od – do. To nie jest statyczna tęsknota, raczej pewien stan w drodze. Podoba mi się, że wersy nie zamykają interpretacji. Pozdrawiam ponownie. 1
Ewelina Opublikowano 9 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 (edytowane) @Tectosmith tak, to prawa, u mnie wszystko jest w ciągłym ruchu, stan zatrzymania nie jest właściwy dla mojej niespokojnej natury. Pozdrawiam jak zawsze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 9 Listopada 2025 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi