Ten utwór został doceniony przez użytkowników. MIROSŁAW C. Opublikowano 8 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 zamieć suchych liści przemyca grzeszników do raju przyprawia o dreszcz w kropli błękitu ktoś mdleje z rozpaczy w pół słowa zwierzeń i plotek anioł z diabłem zatroskanym drą ze sobą koty o podział ojcowizny do życia po życiu w obrotach sfer niebieskich szukam wiatru w niebie i w objęciach burzy na pohybel ogniskom jesiennym chlap chlap chlap wracam na ziemię z pierwszym słowem 10
Migrena Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 @MIROSŁAW C. "diabeł zatroskany" - musi wyglądać jak jakiś anioł :) Bardzo podoba mi się Twój wiersz :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecą sobie te liście do kałużowego nieba - ono też jest niebieskie. Wrócą nowe.
MIROSŁAW C. Opublikowano 8 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 @Migrena Diabeł też Anioł tylko robotę ma podłą :) Dziękuję, pozdrawiam.
viola arvensis Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 @MIROSŁAW C. wyjątkowo ostatnio dużo, ciekawych i pieknych wierszy jesiennych lub z jesienną nutą. Twoj do nich należy. "Diabeł zatroskany"- to prawdziwie, ciekawy hit- tak się wszak stale stara o te dusze i troszczy, żeby piekło pełne było.... Tak mi sie skojarzyło : "baju, baju, będziesz w raju..." Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Całości, ode mnie +
MIROSŁAW C. Opublikowano 8 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 @Alicja_Wysocka Po prostu takie jesienne szajby :) @viola arvensis ...baju, baju... @Nata_Kruk Dziękuję bardzo za komentarze,pozdrawiam. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 @MIROSŁAW C. w jesiennym bajaniu ziemskie sprawy choć diabeł z aniołem się naparza w jesiennym ogniu kartofle sprawiasz a burzy na niebie to nie przeszkadzaj niech sobie błyska ważną udaje postraszy grzmotem łzy nie uroni a gdy odpłynie czy mi się zdaje wiatr sam się znalazł po polu goni :)) 1
Annna2 Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 @MIROSŁAW C. Twój wiersz nie koi, rozprawia się z goryczą powstępowań ludzi najbliższych. Tak też bywa
MIROSŁAW C. Opublikowano 9 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 @Jacek_Suchowicz :)) Dziękuję. @Annna2 ...i ze sobą też. Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi