Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 6 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 po pierwszej nutce... po pierwszym słowie pierwszym spojrzeniu dotyku niech znawcy dzielą krok po kroku ja po pierwszej nutce... godzę się lub nie na całość 9
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 nie jestem znawcą słucham do końca czasem się nie da wychodzę wcześniej lecz kiedy indziej wpada do ucha aby pozostać wśród ciepłych westchnień :)) 2
Migrena Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 @iwonaroma krótko, celnie i prosto w serce! Cudownie, że ta intuicja nie potrzebuje znawców. Znakomity tekst :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 Wg Śp. Lwa Starowicza, to facet po zobaczeniu jej, w ułamku sekundy wie, czy jest na tak, czy na nie. Pozdrawiam 1
aff Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 Toteż nie wszyscy wygrywają. Czasem można się pomylić. Bo coś łudząco brzmi podobnie. A czasem dokładnie tak samo tylko trzeba dosluchać dużej. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I jak łatwo przenosimy to na wszystkie inne aspekty. Seksizm w korporacjach i nie tylko ma się bardzo dobrze. Pzdr. 1
Berenika97 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 @iwonaroma Piękny wiersz o intuicji doznania estetycznego. Świetna ta odwaga w prostym wyznaniu: "godzę się lub nie, na całość". To głęboka prawda o odbiorze sztuki – że często wiemy od razu, czujemy w pierwszej chwili, czy coś do nas przemawia. Świetnie oddana jest też różnica między "znawcami", którzy "dzielą, krok po kroku", a tym całościowym "ja". 1
iwonaroma Opublikowano 8 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz :))) @Migrena :) Dziękuję @Marek.zak1 :) Może i kobiety tak mają. Dzięki i również pozdrawiam @wierszyki Zgadza się. Gdyby intuicja zawsze i wszędzie była niezawodna to logika/rozumowanie przestałyby istnieć. Warto mieć jedno i drugie na podorędziu;) Dzięki i również pzdr @Berenika97 :) Rzeczywiście, odwaga jest niezbędna jeśli chodzi o całość. Dzięki za jak zawsze wnikliwy komentarz :) 1
iwonaroma Opublikowano 8 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 @huzarc @sisy89 @Natuskaa @Łukasz Wiesław Jasiński Dziękuję:)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 @iwonaroma.. hmm.. ja chyba potrzebowałabym.. pięciu nutek.. :) To nie sugestia. 1
iwonaroma Opublikowano 9 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk ;) Dzięki:)
Rekomendowane odpowiedzi