Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 wczoraj przed zaśnięciem pisał mi się wiersz, jasną myślą na czerni postawiłam kropkę - będzie na jutro, odnajdę go z dzień dobry gdzie jest - dlaczego? może się zgubił i śni się teraz tobie? 6
infelia Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @Alicja_Wysocka Nie tylko śni się... tuli się do mnie. Oddam, obiecuję! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @infelia No wiesz? A to zdrajca :) 1
infelia Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @Alicja_Wysocka Spraw mu manto i zagroź nowszym, młodszym wierszem... 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @infelia Np. 'elektryka'? No coś Ty, ten to jak się 'zapali' - nawet wodą nie da się zgasić ;p 1
infelia Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @Alicja_Wysocka Tupnij nogą, za ucho wytargaj i więcej nie wypuszczaj z domu. Ja przed snem łapię wiersze w siatkę na motyle. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @infelia A gdzie on ma uszy? Ile razy już to przerabiałam, nawet przez dziurkę od klucza wyfrunie. Trzeba go kajdankami do papieru przywiązać, zaufałam mu, że będzie mnie pamiętał, a ja jego. No i lipa. Dzięki za pocieszenie :) 1
infelia Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 (edytowane) @Alicja_Wysocka Daj cynk, jak Ci znowu wiersz nawieje. Edytowane 23 Września 2025 przez infelia (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @infeliaJasne, dzięki za wsparcie poetyckie :)
Berenika97 Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 @Alicja_Wysocka Może się nie zgubił, może po prostu przeszedł przez cienką ścianę snu. odnalazłam go rano nie w notesie, nie w pamięci ale w sposobie patrzenia na światło w filiżance. Oddam na pewno, ale najpierw się nim podelektuję i zainspiruję. :) 2
Marek.zak1 Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Znam temat, wstaję i zapisuję, bo wiem, że zniknie w neuronowych czeluściach:). Pozdrawiam serdecznie. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 (edytowane) @Marek.zak1 Też znam, Marku. Jest takie jakby pogranicze, - jeszcze nie śpisz, a jednak to, co się zmyśliło wpada w czeluść niebytu. Pozdrawiam dobranockowo :) @Berenika97No gdzie go szukać? Rozpacz poetyczna mnie zaraz ogarnie, serdeczności :) Edytowane 23 Września 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2
Berenika97 Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 @Alicja_Wysocka Powiedział mi, że wraca do Ciebie. Stwierdził jeszcze: "Tylko u Alicji czuję się piękny i dopieszczony". 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 @Berenika97 Oj Ty Czarodziejko słowa :) On nie pamięta powrotnej drogi, gubi się pomiędzy słowami i zdaniami na zakrętach wersów, dziękuję Duszko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sukienka z kwiatów dla Ciebie :) 1
Berenika97 Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 @Alicja_WysockaNa pewno znajdzie drogę! To Ty jesteś Czarodziejką, a sukienka - aż dech zapiera. Przepiekna! I na pewno cudnie pachnie. Bardzo dziękuję za taki niesamowity przezent. :) I czymże się ja teraz odwdzięczę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 (edytowane) @Berenika97 Tym, że jesteś :) Edytowane 24 Września 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 @Alicja_WysockaNo i zawstydziłaś mnie. I kto tu czaruje! :))) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz mi się przyśnił który ktoś zgubił wśród ciemnej nocy w głębokim śnie długo nie czekał poszedł do ludzi no i przypadkiem napotkał mnie i żalił mi się na swoją panią która stworzyła przed snem go w mig zamiast na portal od razu zanieść zasnęła i nie zamknęła drzwi :)))) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2025 @Jacek_Suchowicz mam w środku nocy jechać na portal nocne taryfy są przecież drogie mnie nie smakują gęsciutkie wiersze wszystko za gęste przypala ogień i nie smakuje tak jak powinno mała tęsknota bywa przyprawą sypiesz za dużo tracisz apetyt poezja nie chce być zapchajdziurą :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2025 tutaj poezja nie zapchajdziurą bo o tęsknocie nikt tu nie wspomniał wiersz sobie poszedł nikt go nie ujął więc się przyplątał niestety do mnie teraz go zwracam bo Twój jest cały obdarowałem garściami rymów dla mnie za krótki może za mały Ty go doprawisz - kobieta czynu! :))) 1
Rekomendowane odpowiedzi