Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annna2 Opublikowano 9 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 (edytowane) Jestem? Bez Ciebie próżna ta gra. Tam z wiatrem bawią się nasze drogi, puszczą się potem latawcem za dnia. W kieszeni upchnięta szklista łza, jeszcze raz, ale wiatr znów srogi. Wiem, że bez Ciebie próżna ta gra. Historia wciąż z tatarakiem igra. Aerobik zieleni kwiatami podłogi, beztrosko puszczę latawce za dnia. Liści niestałość bezwiedna dziś mgła, schowane w pudełku - kręte są drogi. Jestem? Bez Ciebie próżna moja gra. Z cienia wychodzi dziś moje ja, tęsknoty są jak zim zawalidrogi. Wypuszczę potem latawcem za dnia. Ramię deszcz trąca , cierpkie jak kra, myśli dźwiękiem nasycić tym drogim. Wiem, bez celu jest ta moja gra, Jest latawcem puszczonym za dnia. Edytowane 9 Września 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 11
Annna2 Opublikowano 9 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @violetta, @Migrena, @huzarc dziękuję 1
Annna2 Opublikowano 9 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Andrzej P. Zajączkowski, @Maciek.J dziękuję
Berenika97 Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Annna2 W wierszu tak wiele tęsknoty. Powtarzające się wersy - "bez Ciebie próżna ta gra" i obraz latawca - tworzą rytm przypominający kołysankę rozpaczy. Piękny obraz latawca - jest wieloznaczny. Szczególnie poruszający jest wers "Z cienia wychodzi dziś moje ja". Niezwylke melancholijny tekst. 1
Maciek.J Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Annna2 wiem, że nie o tym jest twoja vilanella ale zobaczyłem siebie w tym latawcu - wolny przepadne w chmurach i spłonę w słońcu a kiedy złapiesz mnie za sznurek i zatrzymasz w ciepłej dłoni będę szczęśliwy, że nie jestem sam... Dzięki za piękny wiersz 1
Benjamin Artur Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 "Wypuszczę potem latawcem za dnia". Melodia dla uszu...Jak dla mnie każda zwrotka mogłaby się tak kończyć. Pozdrawiam 1
Annna2 Opublikowano 9 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Berenika97 dziękuję Berenika- za to, że potrafisz. dziękuję @Benjamin Artur dziękuję pięknie 1
andrew Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Annna2 Bez Niej wschody zachody nie są pięknym życiem... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Nata_Kruk Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Annna2... pierwsze, co chyba ważne, gdy edytujesz treść wiersza, daj ze dwie spacje na koniec, przed.. zapisz... wówczas nie zleje Ci się razem. Nieustannie podziwiam osoby, które piszą ten typ wiersza. Ma swój refrenik, co nadaje jakby melodyjności... Tutaj także niebanalna treść, o życiu... :) Pozdrawiam. 1
Annna2 Opublikowano 9 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Nata_Kruk nie wiedziałam. Dziękuję Natka. @andrew - tak, są inne. dzięki @Sylvia dzięki 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 @Annna2 jest tutaj tatarak i kręte drogi i wiatr który niesie latawiec czyli piękno w sercu w samym środku lata zdawało by się że nic więcej nam do szczęścia nie brakuje bo każdy człowiek przy obcowaniu z przyrodą doznaje poczucia piękna a jednak od początku villanelli przeplata się motyw tęsknoty jak zim zawalidrogi bezwiedna dziś mgła bez ciebie próżna ta gra. Mimo w pełni doświadczanej radości z czerpania przyjemności z oddechów przyrody chcielibyśmy bo też i ja aby móc z kimś dzielić te doznanie bo pięknem należy się dzielić. Przepiękny utwór w którym dotykasz poprzez zjawiska pogodowe ukrytej tęsknoty.
Annna2 Opublikowano 10 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 @Robert Witold Gorzkowski piękny komentarz. Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi