Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Krzemek Gorai Opublikowano 8 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 (Lament pogodowy) Dziś w duszy zachmurzenie duże, z niewielkimi przejaśnieniami — ale tylko między siódmą a ósmą. Potem sporo łez, opady wspomnień, możliwe burze z wyrzutami sumienia. Ciśnienie poczucia winy wysokie, utrzyma się do jedenastej. Około południa przebłysk słońca i coś się wydarzy — może to być wiersz Szymborskiej, Pyza* z głodu głośno szczeknie, albo Icek** zawiśnie na firance. Po południu temperatura nieco wzrośnie, lecz ręce pozostaną zimne. Pod wieczór biomet niekorzystny — nie zaleca się o czymkolwiek myśleć. Najlepiej nalać sobie wina, zawinąć się w koc i — nie włączając wiadomości — usiąść… gdziekolwiek. Ostrzeżenie przed silnym wiatrem w kierunku wspomnień. Mogą nastąpić lokalne zamglenia powodowane nostalgią. Późnym wieczorem, ze względu na podwyższone ciśnienie, nie wchodzić w dyskusje z lękami. Uwaga! Noc minie szybko jak sen, a jutro rano znowu to samo. * Pyza — czarny pies rasy blablador. ** Icek — czarny kot, bez rasy, skrajnie wredny. 8
viola arvensis Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 (edytowane) @Tomasz Goraj no proszę coś nowego, ciekawego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajne. Edytowane 9 Września 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 Bardzo mi się podobają poszczególne określenia, ot choćby o niewchodzeniu w dyskusję z lękami, ale też wiersz po całości. Nastrój z kategorii ponurych, dołujących, ale takie prawo autora. Pozdrawiam
Krzemek Gorai Opublikowano 9 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @viola arvensis Bardzo dziękuję. To fajnie że dostrzegasz pewną inność. Tego nam trzeba. @Marek.zak1 Hmmm... na prawdę nastój z tych ponurych? Starałem się, żeby było wesoło w zakamarkach duszy. Cóż... autor strzela, czytelnik - kule nosi.... Piąteczka, dzięki że poświęciłeś mi chwilkę. P.S. Terazzzz mam stresssss. Aby wysłać kliknąć muszę w ikonkę [Dodaj Odpowiedź], ale wcześniej napisałem do Violi. Czy znowu się moja korespondencja sklei? Jeśli tak, to mam nadzieję, że Ci to nie będzie przeszkadzało. Kiedyś mi się to przytrafiło i od, skąd inąd przesympatycznej osoby która poczuła się "doklejona", dostałem za to zjebkę. 1
Maciek.J Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Tomasz Goraj jesli Jacek jest cały czarny bez białych łap albo głowy to jest rasowym kotem czarnowłosym ,felinolodzy nazywają te koty ,,bombajskie,,
Krzemek Gorai Opublikowano 9 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Maciek.J Icek, Maćku drogi! To Icek. Cześć chłopaku, cały czas próbuje rozkminić jak chodzą te wiadomości. W trakcie mojego kilkuminutowego buszowania po portalu dwukrotnie pokazała się informacja, że jest coś od Ciebie. Czy informacja, że ktoś "zareagował" jest równoznaczna z wpisem? Bo znalazłem tylko jedną słowną wiadomość. Hej. Przysięgam, nie wiem na czym polega ta "zaćma". Czy ten portal jest jakoś specyficznie skonstruowany? Czy tylko ja przez te oczy zamglone duchem poezji kiepsko rozumiem, a jeszcze gorzej widzę? A Icek? Gdzież on Bombajski, to taki głupek wiejski trochę, z gilem i w wiecznie spadających szelkach.
Maciek.J Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Tomasz Goraj ależ ja wcale nie żartuję - w moim domu rodzinnym wszystkie koty były czarne czyli bombajskie. To taka rasa, która przybyła do Europy. Ale jeśli Icek ma biały ogon, albo łapki albo półgłowy to jest już mieszańcem a nie kotem rasowym.
viola arvensis Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Tomasz Goraj tu się tak skleja, tego nie przeskoczysz ;)
Rekomendowane odpowiedzi