andrew Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 spojrzałem na wczoraj myśli popłynęły nurtem górskiej rzeki czas nie zatrzymał się zwolnił bieg zajrzał do wspomnień tam byłaś taka jaką chciałbym pamiętać niestety nic nie trwa wiecznie stabilność nie smakuje odfrunęłaś jak ptak na inną gałąź budujesz utopijny sen wszyscy czekają na dobre słowo czy każdy na twoje 9.2025 andrew 5
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a moje wczoraj przeminęło z wiatrem niosącym zapach słodyczy Panie Jezu - nie dam się zwieźć złemu nie dlatego że się Ciebie boję ale dlatego że Ciebie kocham najbliższych się nie zdradza 2
Berenika97 Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 @andrew Napisałeś wiersz o przemijaniu i utracie. Metafora ptaka, który "odfrunął na inną gałąź" jest bardzo obrazowa i trafnie oddaje naturalność odejścia, choć bolesną dla tego, kto zostaje. Jest w tym wierszu akceptacja tego, że "nic nie trwa wiecznie", ale też tęsknota. Wiersz bez patosu, za to ze smutkiem i nostalgią. Bardzo mi się podoba. 1
Annna2 Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 @andrew Ona zostaje taką jaką chcesz pamiętać- piękną. W sercu znajdziesz dla niej miejsce- już tam jest. 1
Nata_Kruk Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 Dołączam do.. dziewczyn - a co..:) 1
Rekomendowane odpowiedzi