Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annna2 Opublikowano 6 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 Furały łgi septembra niebam. Ćkliwe tropsie, zawdy i aż. Wciórkam mus zdójrzyć, zadrzeniały cias. Koponki zaro zlotruje októłbra zietrz, kautkom łostozio, jam zakscie deszcz. Kiedajszo pora i dzisioj droga dali. Kulas za kulas łojstygo lata i eszcze tyla chtóram am nie znam. Loty podniebne wrześniem utajone, jak zmysły szkliwe i zawsze zmartwione. Drzewom żłobienia zepsuje październikowy dreszcz Trzeba się spieszyć już rdzewieje czas. Dobrym duszkiem zostanie, nim zakwitnie deszcz. Drogą idę, noga za nogą. To, co było i teraz jest, I ciągle jestem przed drogą. 13
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Annna2 obudziłem się rano i spojrzałem za okno brrr pomyślałem od razu lecz pierwszy wiersz który ujrzałem przychylniej pokłonił się sprawie dziękuję Aniu 1
Annna2 Opublikowano 6 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Robert Witold Gorzkowski aż zrobiło mi się lżej na sercu Robert
Migrena Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Annna2 Aniu. Pięknie uchwycony ulotny czas i melancholia jesieni. Ale lata szkoda.... 2
Annna2 Opublikowano 6 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Migrena prawda- szkoda. Kapryśne w tym roku było. Dziękuję 1
andrew Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Annna2 Zmartwione, ale... już marzą o wiośnie ,lecie . Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Annna2 Opublikowano 6 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @andrew pewnie i tak jest, może będą jeszcze piękniejsze? Dziękuję. @huzarc dziękuję
beta_b Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tego nie rozumiem, reszta smakowita i klimatyczna. A gwara to wartość dodana. Bb 1
Annna2 Opublikowano 6 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @beta_b to znaczy że jeszcze przed drogą- która czeka nas wszystkich- ostatnią. Dziękuję
violetta Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 (edytowane) Gdy czytałam w gwarze, to całkiem inaczej zrozumiałam niż poniżej. Nie taki łatwy język. Edytowane 6 Września 2025 przez violetta (wyświetl historię edycji) 1
Annna2 Opublikowano 6 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @violetta w gwarze chyba. dzięki 1
Berenika97 Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Annna2 To bardzo piękny i melancholijny wiersz o przemijaniu i czasie. Szczególnie podoba mi się obraz "szkliwych i zawsze zmartwionych zmysłów" oraz metafora "rdzewiejącego czasu" - to niezwykle trafne określenia na jesienną refleksyjność. Ostatnie wersy są szczególnie przejmujące - to poczucie bycia wciąż "przed drogą" mimo tego, co już było i jest, oddaje tę życiową wieczną wędrówkę i poszukiwanie. 1
Annna2 Opublikowano 7 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 @Berenika97 tak. Berenika piękne to, co napisałaś. Dzięki @Sylwester_Lasota, @Rafael Marius, @iwonaroma dziękuję pięknie 1
Maciek.J Opublikowano 7 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 (edytowane) co ci powiem to ci powiem ale ci powiem: pikna jest ta twoja poezyja i ciesę się ,ze wim cyja serduszko dla ciebie Anulko Edytowane 7 Września 2025 przez Maciek.J (wyświetl historię edycji) 1
Annna2 Opublikowano 7 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 @Maciek.J a po kamu to? góralsku chyba. dzięki
Maciek.J Opublikowano 7 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 cheba po nasemu bo jo jezdem gorol z Dolnego ślonska
Rekomendowane odpowiedzi