Maciek.J Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 (edytowane) Często pisanie wierszy mi przypomina mozolną pracę pająka gdy pajęczyna wreszcie w finale jest upleciona od nowa to ktoś zniszczy ją zmiotką bez słowa podziękowania choćby za pajęcze ruchy a przecież w pajęczynę wpadłyby muchy albo inne szkodniki -obrzydliwe robale nikogo to nie obchodzi często już wcale kiedy na koniec przegonisz także pająka bo jak pasikonik niczego nie zabrzdąka i nie zagra etiudy świerszcz za kominem napisz o tym wiersz i okryj strofy muślinem i Muzy ucałuj bo piękne to dziewczyny wspomnij o pająku co plecie swe pajęczyny Edytowane 17 Sierpnia 2025 przez Maciek.J (wyświetl historię edycji) 5
wierszyki Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Nie wiem, czy słowo gotowa jest konieczne dla wiersza? Pomijając ten detal, bardzo sympatyczny wiersz :-)
Annna2 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @Maciek.J pajęczyna na pajęczynie pajęczyną przymyka mądry ten pajęczynowy wiersz.
Maciek.J Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @wierszyki zmieniłem , dzięki za komentarz @Annna2 pajeczynkowo pozdrawiam 1
Berenika97 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @Maciek.JChciałam napisać,ale wyszło mi niezgrabnie: Nie niszczę pajęczyn, gdy widzę je rano w rogu pod sufitem - błyszczą rosą, każda nitka tkana cierpliwie i z planem, geometrią piękną, co serce unosi. Wiem, że to jak wiersz - długo powstawał, każde słowo ważne, każda zwrotka w miejscu, pająk-poeta nocą nad dziełem czuwał, by schwytać nie muchy, lecz cząstkę szczęścia. Uszanuję pracę, co w mroku powstała, pajęczą poezję w porannym świetle, bo każda pajęczyna ma duszę artysty i prawo do życia w tym wspólnym świecie. 1
Rekomendowane odpowiedzi