Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) Gar słów zostawiam na stole. i wszyscy częstują się sami, zaś czar na ustach już poległ spadając pięknymi zdaniami. Nad garnkiem usiadł poeta i myśl mu się jedna zaparła. Spytał, choć pewno to nietakt: czy zjadła czy może ze żarła? Jadła zapewne powoli smakując wyrazik jak kęsik pijąc alkohol miast coli, by smaczków znaleźć najwięcej. Ze żarła – boi się przyznać, bo brzuszek rozbolał od rana. Dawkuje sobie natychmiast kropelki – lecz nie Waleriana. A ja też chciałbym usłyszeć: Czy gar ów choć trochę zatrzymał? Bo słów to jeszcze mam michę, czy w śmiech zmieniła się mina? Edytowane 17 Sierpnia przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 10
wierszyki Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia Zostawiłabym pierwszą zwrotkę. Albo wstawiła do satyry. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia @Jacek_Suchowicz wzięłam łyżkę z Twojego garnka i choć słowa nie parzyły, zostawiły ślad na języku nie wiem czy jadłam czy żarłam ale z pewnością głód był prawdziwy :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) @Annna2 dzięki taka trochę zabawa:)) @wierszyki tu pierwsza strofa nic nie znaczy bo gar na stole jak wiersz na forum wstawiam by jedli bym zobaczył owszem w konsumpcji mogę pomóc ;)))) Edytowane 16 Sierpnia przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia @Jacek_Suchowicz A może się zdarzy, że smakosz przełknie bez grymasów brzydoty te wszystkie niedogotowane rymowane moje kluchy. 2
wierszyki Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia Duszonki byś chociaż zrobił. U nas prażuchy się mówi. A żarcie to wiesz.. mało poetycko. Ja dziś zrobiłam smaczny akurat obiad, łosoś był - król na stole. A tu proszę Ciebie przeczytasz - o żarciu jakby o rosole. I suróweczka do tego. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) @Berenika97 a co za problem dogotować ustawić rytm i dobrać rymy może dopieprzyć jakieś słowa by zbulwersować trochę innych :))))))))))) @wierszyki i Ala Wysocka jak obserwuję w stołówkach ludzi zaraz pytania mi głowę tną dlaczego większość chyba jeść lubi a spora mniejszość co robią żrą pokarm wchłaniają wręcz błyskawicznie tak samo pewno czytają wiersz miast rozsmakować się w tej liryce smak im ucieknie powiedzą nie bo każdy wiersz jest drugim daniem które posiada swój styl i treść czytasz powoli z rozsmakowaniem pyszny schabowy tak możesz zjeść :))) Edytowane 16 Sierpnia przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
Berenika97 Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Nie sztuką tylko jest szokować, lecz myśl w formę piękną wplatać, bo można słowem też czarować, no i po głowie też dostawać. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia @Berenika97 po głowie zawsze dostać można i wianek ludzi cię pochwali ty na to wszystko patrz ostrożnie i zawsze dystans kładź na szali :))) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) Jacku bo ja poezję czytam jak deser i celebruję jej kęs i smak może być śmiechem może słodyczą albo cierpieniem duszy co łka lubię gdy łaszczą i gną się słowa kiedy są ciepłe miękkie jak kot słyszę muzykę coś jakby skrzypce ukłon ze słowa metafor pląs wtedy jej brzmienie przynosi zapach porywa wznosi oślepia czar a gdy się kończy zawsze za szybko robi się tęskno i bardzo żal Edytowane 16 Sierpnia przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia Alu poezja owszem naszym deserem jest w stanie ponieść wymusić łzy albo słodyczą z pięknym uśmiechem co rozgrzał duszę w pochmurne dni z miłą melodią bywa złączona cudnym wokalem uwiedzie nas w wieczory czerwca dociera ona w olsztyńskim zamku przepięknie gra :) 2
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia @Jacek_Suchowicz jak zwykle z humorem.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zapewniam, że moja tak... :)) żartobliwie, to dobrze potrafisz. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi