janofor Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Tańcząc w czarcim kręgu (sabat) Zjadam światy opasłe, bawię się i gram na lirze – to mi w pełni wystarcza, o niczym innym nie marzę. Wiara w czary szeptunek, dawno straciła na mocy – teraz wszyscy zebrani, którzy tej nocy wątpili, teraz wszyscy (ja także) tańczą pijani tą nocą… Daj mi dłoń, czarodziejko – widzę wyraźnie ogniki, płomień żądzy w spojrzeniu, które wręcz błaga: „Bądź ostry, jak magiczny sztylet, i ugódź. Kochaj mnie po raz ostatni.” 3
Annna2 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 @janofor To mi przypomina Bułhakowa "Mistrza i Małgorzatę". Wiara w to że miłość wszystko usprawiedliwia- dobro i zło-, czy iść świadomie w zło bo: ten musi dzielić los kogo pokochał". Ona ginie w imię miłości. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Witaj - ciekawy wiersz - Pzdr. 1
kwintesencja Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 @janofor niesamowity klimat 1
Rekomendowane odpowiedzi