Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jan_komułzykant Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 nadchodzi jesień w twoich długich włosach wiatr wplótł babie lato 10
Gosława Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 No i jak tu się nie zachwycać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 @jan_komułzykantA wiesz, że widziałam takie długie cieniusieńkie srebrne niteczki w sklepie, można je spinką przypiąć do włosów, widziałam to w TV. Ładnie i tęsknie - też lubię jesień, jest najbardziej poetycką porą roku. Pozdrawiam :) 1
wierszyki Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Bardzo romantycznie. Może lepiej: W twoje długie włosy wiatr .. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Konrad Koper Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2025 @jan_komułzykant Śliczny !! 1
Annna2 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2025 @jan_komułzykant jesień życia- ciekawa analogia do przyrody. 1
jan_komułzykant Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo miło mi to słyszeć, serdecznie dziękuję i pozdrawiam. :) @Alicja_Wysocka Myślę, że akurat tej starszej pani (mama) chyba ich więcej nie potrzeba, miała ich zawsze ‘morze’, ale pomyślę, czy czasem sobie nie przypiąć. Jak by nie patrzeć - już ich ciutek wyliniało ;)) Dziękuję Alu pięknie i pozdrawiam. I była taka pierwsza wersja, na pewno lepsza jest w niej składnia. Zostawiłem jednak tę, bo dwa pierwsze wersy są przez to bardziej odrębne, mniej sugerują zakończenie i ładniej łączą jesień z włosami, o których nieco mniej przewidująco dowiadujemy się w trzecim wersie, że są siwe. Lepiej to widać z myślnikiem: nadchodzi jesień w twoich długich włosach - wiatr wplótł babie lato Dziękuję pięknie za konkret, a już szczególnie za romantyzm, bo rzadko mi się to zarzuca :) Serdecznie pozdrawiam. 2
jan_komułzykant Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ślicznie dziękuję Konradzie, pozdrawiam :) Ładnie powiedziane, a to podobno tylko związek przyczynowo skutkowy ;) Bardzo dziękuję, pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 (edytowane) Janko... czyżby już się u Ciebie jesienni.? Ładne haiku. Pozdrawiam letnio, jeszcze... :) Edytowane 9 Sierpnia 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co zrobić, u mnie też, taka sytuacja Natko :D Dzięki 1
Rekomendowane odpowiedzi