Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z dedykacją

gdy to co leży ci na sercu
to moja ręka

uczciwie dociśnij
(od serca)
(do serca)
niech boli

poczujesz w nerwach
jeszcze błądzących
we włóknach
czuciowych
że jestem

poczujesz mnie we włóknach
przy
współ
czulnych

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... i to po prostu piękne ! Bardzo udane.

Sporo ostatnio utworów opisujących uczucia w sposób organiczny. Jako, że w części jestem biologiem, to w tej części nie jestem fanem mieszania biologii z poezją. Przepraszam, ale jestem szczery, a jeszcze bardziej ciekawy opinii na ten temat Twojej i innych.

Opublikowano

@Stracony rozumiem, że Ciebie jako osobę, która zajmuje się biologią zawodowo może to razić.

Mnie do niej ciągnie strasznie, jestem nią zafascynowana. Dość często używam w swoich wierszach terminów biologicznych, bo uważam, że pięknie potrafią oddać to co w człowieku. Staram się to robić z rozmysłem i mam nadzieję, że aż tak bardzo nie razi :)

Ja też bardzo jestem ciekawa opinii innych, mam nadzieję, że. ktoś jeszcze się wypowie.

Dziękuję Ci za ciekawy komentarz :)

@Robert Witold Gorzkowski Robercie, dziękuję :)

nie myślisz, że czegoś w nim brakuje? Przepraszam, że pytam, ale jak dla mnie, coś w nim jest nie tak.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A ja Tobie za spokojną odpowiedź, bo nie pozwalam sobie tutaj na krytykę. Trochę Ciebie czytam ,więc tak po znajomości napisałem. Na poezji się nie znam, więc jakby co, to się nie przejmuj :)

Opublikowano

@Migrena za bardzo skupiłam uwagę na pierwszej strofie i szukam co w dalszej części mogę zmienić, żeby nie odstawała. Myślę trochę o zakończeniu, może tam?

Postaram się nie zepsuć  :)