Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 28 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 pachnący burzą wtargnął nagle z impetem przez otwarte okno zatańczył z firanką rozbujał zasłony niczym żagle na wzburzonym morzu tchnął życie w wybudzone z letargu wiersze wersy pofrunęły pod sufit niczym lekkie piórka zdążył jeszcze rozwiać mi włosy wtórowały mu radośnie wdzięczne za podmuch nagłej wolności a on tylko zachichotał i pognał dalej 9
Migrena Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @Berenika97 a więc zapadła moja ulubiona "cisza". Jak proste słowa mogą zdziałać z czytelnikiem cuda. Uroczy wiersz Bereniko! 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 ładnie taki wiatr potrafi nieźle napsocić :))) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @Berenika97 Wiatr, odwieczny hulaka. Przewiał ziemię z każdej możliwej strony :) 1
Berenika97 Opublikowano 28 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @MIROSŁAW C.Bardzo dziękuję! Wiatr, odwieczny hulaka. Nie zna drzwi ani zaproszenia, Wpada zawsze bez pozdrowienia Raz poetą, raz psotnikiem, Głośnym jest osobnikiem! @Jacek_SuchowiczBardzo dziękuję! Wiatr figlarz choć nie ma rąk uwodzi sukienki, pranie rozwiewa i nagle ... zwiewa. @violettaŚmieszek i urwis jakich mało! Bardzo dziękuję! @RomaBardzo dziękuję! Pachniało burzą i ogrodem, gdy zawitał ten urwis z ogromną energią, narozrabiał nieźle :) Pozdrawiam. @Annna2Bardzo dziękuję! @RelsomBardzo dziękuję! Też go czuję, jakby niósł coś więcej niż powietrze — tchnienie siły, zapach wolności, puls natury. To niesamowite, jak potrafi poruszyć nie tylko firany, ale i duszę. @MigrenaBardzo dziękuję! @Migrena Cisza — Twoja ulubiona, a taka potężna. Nie potrzebuje krzyku, by poruszyć. Wystarczy jedno zdanie, jeden szept między wersami i nagle w duszy robi się przestrzeń. To w niej dzieją się prawdziwe cuda. 1
Nata_Kruk Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... byłam poza domem z wizytą u znajomych i stało się to.. co w Twoim wierszu... :) Bardzo wdzięczna treśc o.. wietrze. Pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Nata_KrukBardzo dziękuję! Już widzę tę scenę, bo miałam ją również w domu. :) @LeszczymBardzo dziękuję! :) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 31 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2025 @Berenika97 lekko zwiewnie powiew poezji 1
Berenika97 Opublikowano 31 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2025 @Robert Witold GorzkowskiBardzo dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi