Gosława Opublikowano 27 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 pokazywałeś mi dziś dom który oddycha szczelinami wyszczerbionych sęków piękny oparty na kamiennych fundamentach pachnący żywicznym ulepkiem w oddali szumiał las niezmiennie brzozowym listowiem zachęcając zielonością by wejść głębiej w poszycie jeżynowych kolców pokazałeś mi dziś Annę zagubioną w bezradnej niemocy która jak oćma na trwałe zakryła kawałek świata wodząc po omacku palcami po brodzie tam gdzie zaczyna się ciemność budzą się żądze mówisz zamykam oczy jest mnie coraz trudniej wypędzić z głowy zespolona z nią jak mgła wpełzam w zakamarki wspomnień ten wiersz już tu był ale go bardzo lubię Niech zostanie na dłużej 7
Migrena Opublikowano 27 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 (edytowane) @Gosława Gosławo. Tym wierszem Jakbyś otworzyła drzwi w ścianie pamięci -- tam, gdzie żywica pachnie stratą, a cień ma ludzkie imię. Wiersz czuły jak palce po brodzie, a jednak ostry jak jeżynowy cień. Porusza -- bo boli miękko. Edytowane 27 Lipca 2025 przez Migrena (wyświetl historię edycji)
Annna2 Opublikowano 27 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 @Gosława Dom- o nim zawsze się pamięta. I gdziekolwiek się jest- on zawsze jest- tam gdzie serce Wzruszający
Ewelina Opublikowano 27 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 @Gosława wiersz bardzo poruszający i boleśnie prawdziwy.
Berenika97 Opublikowano 27 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 @GosławaNiech "zostanie na dłużej" , bo on sam w sobie jest wspomnieniem. Piękny, przejmujący wiersz.
Gosława Opublikowano 27 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 @Berenika97 dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Ewelina dziękuję Ewelinko @Annna2 oj rąk tym bardziej jak już do tego rodzinnego domu nie można wrócić bo został sprzedany @Migrena @Migrena to jest jeden z moich ulubionych wierszy niedawno go napisałam Czasami do niego wracam Chyba ta Anna pokazana w nim jest mi najbliższa 1
Rekomendowane odpowiedzi