Bea Nefer Opublikowano 8 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 penetrujemy się podskórnie wydrążamy pozornie małoinwazyjną metodą katalogowania przebiegu często chętni na przewidzenie koncentracja wyostrzona przy spadku i przydennym poszukiwaniu nie zaskakuje bo ochota na zamianę pęcznieje i puchniemy czuć ten zapach jaki się unosi gdy pomijamy kolejną stronę bo wyrwać nie sposób z kości z krwi z ducha tomy w stosy bolą zęby i język utknął podniebiennie omijamy oczy mniej uwierają w czaszce i przełykać nie trzeba
Bea Nefer Opublikowano 9 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 jak do wieczora nikt nie skomentuje to idę się powiesić
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to chyba nie będzie konieczne ;) na przewidzenie - może lepiej ''przywidzenie''?? i przydennym poszukiwaniu - ''i'' niepotrzebne. szczerze mówiąc nie do końca wszystko rozumiem, o ile jeszcze początek jest znośny to dalej ostro przekombinowane, ale to tylko moim skromnym, podkreślam...
Bea Nefer Opublikowano 9 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Jay Jay dzięki. Uratowałeś mi życie;) temat wiersza dotyczy międzyludzkich relacji, wzjamnego postrzegania się, zazdrości (czy nawet zawiści). szczękościsk to owa złość, że nie jesteśmy tacy jak inni (chętni na przywidzenie - czyli chętnie byśmy nie widzieli tego, co u innych lepsze) koncentracja przy spadku - gdy u kogoś źle się dzieje, wówczas bardziej jestesmy zainteresowani pomijać kolejną stronę - tego katalogu co w pierwszej strofie, stronę nazbyt ciekawą, żeby bez tych złych uczuć przy niej przystanąć, bo nie można nikomu wydrzeć tego, co dała mu natura(los) dlatego tomy w stosy - spalić najlepiej, nie oglądać, się odejść, czyli ominąć. bo wówczas można żyć lżej, o czym mówią ostatnie wersy( czego oczy nie widzą tego sercu nie żal) proszę teraz o komentarz. pozdr.Bea
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 no to nieźle to sobie wykombinowałaś ;) już teraz kape, bez mrugnięcia. pozdr.
Oscar Dziki Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Miło mi powiedzieć, że to pierwszy dobry wiersz autorki (moim sądem), jaki czytam. Jeszcze raz: dobry:)
stanislawa zak Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 wiesz Bea. czytając tak właśnie myślałam, potem doczytałam podtekst, szkoda ,nie dajesz czytelnikom do myślenia, a ja bardzo lubię myśleć po swojemu o każdym wierszu czuć intencje i humory piszących,pozdrówka- podoba mi się bez sznura!!!
Bea Nefer Opublikowano 10 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 To kamień z serca. Dzięki ogromne, że nie pozwoliliście mi na sznur:) pozdrawiam Bea
Rekomendowane odpowiedzi